fbpx

Smal hall? 6 idéer som kan få den att kännas bredare

by Redaktionen

En smal hall är ett av hemmets svåraste rum att inreda. Om din hall saknar utrymme och ljus kanske du letar efter idéer om hur du kan få din lilla hall att se bredare ut? Som tur är behöver du inte leta längre. Nedan listar vi några enkla stylingtrick som du kan använda dig av.

Idé 1 – Måla dina väggar i neutrala färger

Vi rekommenderar att du börjar planera hallen genom att titta på väggarna. Vilken färg har du? Ett neutralt färgschema är alltid ett säkert kort, med olika nyanser av vitt, som gör rummet både ljust och ger det rymd. Om du har ett fönster i hallen – använd det och städa bort eventuella saker som är i vägen! Se till att så mycket ljus kan strömma in.

Idé 2 – Tänk på diagonala eller vertikala ränder

Titta på ditt golv i hallen, vad ligger där? Kanske har du just nu ingenting, eller bara en liten mörk skomatta? Du har antagligen ett tåligt golv i hallen – då hallen är platsen där man ställer av smutsiga skor, cyklar och barnvagnar. Vi rekommenderar att du provar något nytt och köper en smal lång matta till din hall. Om du inte vill köpa en vit matta (vilket vi kan förstå) så är en idé att du köper en matta med vertikala ränder. Akta dig för horisontella ränder då de får hallen att se ännu smalare ut.

Idé 4: Lägg till reflektion och ljus med en spegel

Speglar är en bra lösning för många inredningsproblem – särskilt när det gäller att få små utrymmen att kännas större. En hallspegel är därför ett enkelt och väldigt effektivt sätt att välkomna mer ljus till en hall. Ju lättare och ljusare en smal hall känns desto mindre trång kommer den se ut. En spegel ger även reflektion tillbaka in i det lilla utrymmet, vilket kan bidra till att vidga perspektivet i din lilla hall. Var inte rädd för att testa några olika!

Idé 5: Överdekorera inte!

Det värsta kan göra med en smal hall är att ställa för mycket grejer i den. Håll det minimalistiskt. En liten hall med massor av möbler, konst och andra föremål kommer snabbt att verka ännu mindre än vad den är.

Idé 6: Utnyttja höjden

Att exempelvis ha tak-till-golv bokhyllor längs ena sidan av väggen är en smart idé. Eller ersätta klumpiga byråer med svävande hyllor istället. Utnyttjar du dina kubikmeter istället för bara kvadratmetrarna kommer det att kännas som att det är högre i tak – vilket är ett bra knep om hallens golvyta är begränsad.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar