fbpx

Snart dags att välkomna våren – 6 idéer

by Redaktionen

Våren är en vacker årstid som markerar slutet på vintern och en fräsch ny start. När naturen börja blomma och solen skiner starkare och längre är det den perfekta tiden att välkomna denna underbar årstid i ditt hem. Här är några tips för att ta in våren i ditt hem! 

Rensa och damma

Vårstädning är ett bra sätt att välkomna säsongen och fräscha upp ditt hem. Att rensa och göra en rejäl djuprengöring kan göra stor skillnad för att skapa ett rent och inbjudande hem. Börja exempelvis med att damma av lampskärmar, tv-apparater, ytor över skåp där det lätt samlas damm, dammsuga och torka av alla ytor i ditt hem. Glöm inte att rengöra fönster, gardiner och persienner för att släppa in mer naturligt ljus.

Ta in färska blommor

Blommor är ett utmärkt sätt att lägga till färg och doft till ditt hem. Ta in några färska blommor som påskliljor, tulpaner eller hyacinter för en känsla av vår. Ställ dem i fina vaser på ditt soffbord, matbord och fönsterbrädor. 

Ändra din inredning

Våren är en tid för ljus och luftig inredning. Och kan för de flesta också vara en tid för förändring. Nu vill vi ut med det gamla och in med något nytt. Det krävs inte ens så mycket ansträngning. Byt ut mörka sängkläder, kuddar, filtar och gardiner till något ljusare. Tänk olika ljusa pastellfärger i blått, grönt, rosa och gult. Så enkelt är det att lägga till en touch av vår i ditt hem.  

Omfamna naturligt ljus

Våren är en bra tid att släppa in mer naturligt ljus. Öppna upp dina gardiner och persienner och låt solljuset strömma in. Du kan också överväga att byta ut gardiner (kanske inte dina gardiner i sovrummet) mot ett par skira gardiner istället i för att sprida ljuset och skapa en mer mjuk, öppen och inbjudande atmosfär.

Lägg till växter

Växter är ett bra sätt att föra in liv och natur i ditt hem. De är inte bara ett suveränt komplement till dina blommor utan renar också luften och höjer ditt humör. Du kan välja mellan en mängd olika växter som suckulenter, ormbunkar eller spindelväxter, som är lätta att ta hand om och kräver minimalt med solljus.

Ge hemmet en ny doft

Äntligen! Våren är den perfekta tiden att byta ut lite dofter i hemmet. Stuva undan dina vinterljus mot fräscha och blommiga doftljus som lavendel, ros eller citrus. Du kan även sprida eteriska oljor som pepparmynta eller citron för att skapa en fräschare och uppfriskande känsla i rummen. Ett bra tips är att köpa doftpinnar att ställa i badrummet, sovrummet eller i hallen.  

Att välkomna våren hemma är något som vi tycker att alla borde göra! Genom att följa dessa tips kan du skapa en ljus, inbjudande och uppfriskande atmosfär som välkomnar säsongen och förbereder dig för en nystart!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar