fbpx

10 blommor att plantera så fort den sista frosten lagt sig 

by Redaktionen

Våren är verkligen en säsong som vi med öppna armar välkomnar. Vad är bättre sätt att välkomna den än genom att plantera ut blommor som ger dig glädje och färg? När vädret börjar bli varmt (och den sista frosten lagt sig) är det dags att bege sig ut och bli lite smutsig om fingrarna igen. Här är några av de bästa blommorna att plantera när våren nalkas 

Påskliljor: Dessa glada gula blommor är ett av de första vårtecknen. De är lättodlade och trivs i både sol och skugga. Plantera dem i kluster för en ännu mer slående effekt.

Tulpaner: En annan klassisk vårblomma är tulpanen. De kommer i ett brett utbud av färger och varianter. De är en favorit bland trädgårdsmästare och det är inte så konstigt med tanke på deras livfulla nyanser och eleganta form. Plantera dem i väldränerad jord på en solig plats.

Hyacinter: Dessa doftande blommor kommer säkerligen att glädja sinnena med dess söta doft och livliga färger. De finns i nyanser av rosa, lila, blått och vitt och kan planteras i grupper för maximal effekt.

Penséer: Penséer är en tålig blomma som tål svalare temperaturer, vilket gör dem perfekta för tidig vårplantering. De finns i ett brett utbud av färger och är perfekta för att lägga till en färgklick till vilken trädgård som helst.

Syrener: Dessa doftande buskar är ytterligare en favorit för sina vackra blommor och söta lukt. De finns i nyanser av lila, vitt och rosa och kan planteras på en solig eller delvis skuggad plats. Oftast köper du en syrenbuske och planterar ner den i en grop som bör vara runt en halvmeter djup.

Pioner: Pioner är en klassisk vårblomma som kommer i färger av rosa, rött och vitt. De är en flerårig blomma och kommer tillbaka år efter år, vilket gör dem till en fantastisk investering för alla trädgårdar.

Krokusar: Dessa ömtåliga blommor är en av de första som blommar på våren. De finns i nyanser av lila, gult och vitt och kan planteras och planteras oftast i stora grupper.

Iris: Dessa slående blommor finns i en mängd olika färger och kan lägga till en touch av elegans till vilken trädgård som helst. De är relativt lätta att odla och tål ett brett utbud av jordtyper.

Snödroppar: Dessa små vita blommor är ett säkert tecken på att våren är på väg. De är en växt med lågt underhåll som kan trivas i både sol och skugga.

Blåklockor: Dessa klockformade blommor har en vacker blå färg och delikat form. De kan planteras i stora grupper för en fantastisk visning. Föredrar väldränerad jord och att stå i sol till halvskugga.

Att plantera blommor på våren är ett bra sätt att välkomna den nya säsongen och lägga till färg och skönhet till din trädgård. Oavsett om du är en erfaren av att plantera och fixa till i rabatten eller om du precis har börjat så finns det många alternativ att välja mellan när det kommer till vårblommor. Överväg att plantera en mängd olika blommor i olika färger och former för att skapa en fantastisk trädgård som alla kommer att glädjas åt!   

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar