fbpx

9 tips på hur du lyckas inreda i marin stil

by Redaktionen

Om du älskar hav och strand så kanske du vill ta med dig lite av den kustnära atmosfären in i ditt hem. Den marina eller nautiska stilen handlar om att skapa en avslappnad och avslappnad atmosfär som framkallar känslan av att vara vid havet
 
Här är 9 viktiga saker att tänka på när du vill införliva stilen i ditt hem:
 
Neutral färgpalett
Stilen kännetecknas av en ljus och luftig färgpalett som efterliknar strandens och havets naturliga färger. Använd nyanser av vitt, beige och grått för väggar och golv och lägg till blått eller grönt som accentfärger.
 
Naturliga material
Använd naturliga material som trä, jute och rotting för att få in en rustik och organisk känsla. Dessa material ger också textur och värme till ett utrymme.
 
Nautiska accenter
Nautiska accenter som rep, ankare och snäckor är viktiga för ett nautiskt inspirerat utrymme. Använd dessa element i väggdekorationer, på kuddar och andra tillbehör.
 
Sliten finish
Slitna ytor på möbler och accessoarer skapar en strandig och avslappnad look. Leta efter föremål med en vintagekänsla för att ge ditt utrymme mer karaktär.
 
Mjuka tyger
Mjuka och bekväma tyger som linne och bomull bidrar till att skapa en avslappnad och mysig atmosfär. Använd dessa tyger till gardiner, kuddar och på möbler.
 
Ljusa och luftiga gardiner
Ljusa och luftiga gardiner är viktiga för ett hem i en marin stil. Välj vita eller skira gardiner som också släpper in mycket naturligt ljus.
 
Kustnära/Nautiska konstverk
Konstverk som visar havet, strandscenerna eller det marina livet bidrar till att skapa rätt atmosfär. Häng upp många konstverk på samma vägg och skapa en ”gallerivägg” eller som ett blickfång.
 
Vävda korgar
Vävda korgar är inte bara funktionella utan tillför också en naturlig textur till ett utrymme. Använd dem för förvaring eller som dekoration.
 
Lyktor och ljus
Lyktor och ljus skapar en varm och inbjudande atmosfär i ett hem. Använd dem som accentdetaljer på bord eller i hyllor.

Sammanfattningsvis
Den marina stilen handlar om att skapa en avslappnad och lugnande atmosfär som framkallar känslan av att vara vid havet. Använd en ljus och luftig färgpalett, naturmaterial, nautiska accenter, väderbitna ytskikt, mjuka tyger, lätta och luftiga gardiner, kustnära konstverk, vävda korgar, lyktor och ljus för att skapa en ”strandig”, marin och välkomnande plats. Oavsett om du bor nära hav och strand eller bara älskar den känslan – kommer dessa idéer att hjälpa dig att skapa ett vackert och inbjudande hem som fångar kustens essens.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar