fbpx

Det här kan du pryda dina väggar med 

by Redaktionen

När det kommer till att inreda hemmet förbiser man oftast planeringen av vad som ska få pryda väggarna. Fokus ligger mycket på vilken stil på soffan man ska ha, vilket köksbord eller vilken sorts matta man ska välja. Dina väggar är som en tom duk som du kan göra lite vad som helst med. Från att sätta upp tavlor, speglar eller om du är lite händig och vill göra egna små konstverk

Här är några idéer på saker du kan dekorera dina väggar med:

Målningar och konstverk: Ett av de mest klassiska sätten att dekorera dina väggar är med målningar och konstverk. Det finns otaliga alternativ att välja mellan. Tavlor behöver inte kosta skjortan – titta på blocket, tradera eller i en second-hand-butik.

Väggdekaler: Väggdekaler är ett bra sätt att lägga till lite mer personlighet till dina väggar. De finns i olika former och storlekar – från citat och fraser till bilder av natur eller djur. De är lätta att applicera och ta bort, vilket gör det till ett bra alternativ för hyresgäster eller folk som tycker om att ändra inredningen ofta. De kan också vara en bra idé att inreda barnens rum med roliga dekaler på väggarna. 

Fotografier: Att sätta upp egna fotografier är ett bra sätt att visa upp dina minnen och sätta en personlig touch till ditt hem. Du kan skapa en gallerivägg med en blandning av ramar och storlekar eller skapa ett enda stort canvastryck med dina bilder.

Speglar: Speglar är inte bara funktionella utan fungerar också som ett dekorativt element. De kan få ett litet utrymme att se större ut och reflektera ljuset vilket lyser upp ett rum. En spegel av större modell är snyggt att sätta upp i ett vardagsrum eller i ett sovrum. 

Gobeläng: En gobeläng är ett bra sätt att lägga till lite färg och textur till dina väggar. De finns i en mängd olika storlekar och mönster, från traditionella mandalas till abstrakta mönster. De är lätta att hänga och kan bytas ut beroende på humör eller årstid.

Växter: Att lägga till lite grönska på dina väggar kan ge liv till ditt hem. Du kan sätta upp en väggmonterad hylla med söta suckulenter eller någon annan spännande växt.  

Egen tavla eller annan konst: Var kreativ och gör din egen konst för dina väggar. Du kan köpa en canvastavla och måla ditt eget verk. Möjligheterna för vad du kan göra är oändliga och den här idén är perfekt om du inte hittar en tavla som du tycker passar din inredning i hemmet. 

Gardiner: Du kan hänga gardiner för att lägga till lite färg och struktur i hemmet. De kan hängas med avtagbara krokar eller spännstänger.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar