fbpx

Tips på hur du håller ditt garage eller förråd i ordning

by Redaktionen

Ett förråd eller garage kan snabbt bli en oorganiserad röra om du inte vidtar åtgärder för att hålla ordning på det. Med några enkla organisationstips och tricks kan du skapa ett funktionellt och snyggt utrymme som gör det enkelt att hitta det du behöver
 
Här är 10 idéer som hjälper dig att hålla ordning på ditt förråd eller garage:
 
1.   Kategorisera föremål
Det första steget för att hålla ordning i ditt förråd eller garage är att sortera och kategorisera alla föremål du har. Gruppera liknande föremål tillsammans, till exempel sportutrustning eller trädgårdsredskap, för att göra det lättare att hitta det du behöver.
 
2.   Använd hyllor och skåp
Att sätta upp hyllor och skåp är ett utmärkt sätt att hålla bort saker från golvet och ge plats för mer golvyta. Använd genomskinliga plastlådor med etiketter för att göra det enkelt att se vad som finns inuti varje behållare.
 
3.   Skapa zoner
Dela upp ditt förråd eller garage i olika zoner, till exempel en verktygszon, en sportutrustningszon och en trädgårdszon. Detta gör att du vet inom vilket område du ska leta och då också snabbare hitta det du söker.
 
4.   Skapa ett städschema
Precis som för ditt hem, använd ett regelbundet städschema för ditt förråd eller garage. Detta kommer att hjälpa dig förebygga att röran byggas upp.
 
5.   Använd krokar och ställ
Sätt upp krokar och ställ för att förvara föremål som cyklar, kvastar och spadar. Detta kommer att hålla dem borta från golvet och göra det lättare att hitta det du behöver.
 
6.   Märk allt
Använd etiketter för att identifiera vad som finns i varje låda eller behållare. Detta hjälper dig att snabbt hitta det du behöver så du slipper gräva igenom allt.
 
7.   Rensa
Gå regelbundet igenom ditt förråd eller garage och gör dig av med föremål som du inte längre behöver eller använder. Detta frigör utrymme och gör det lättare att hålla ordning på allt.
 
8.   Använd en förvaringstavla
Sätt upp en förvaringstavla för att ha ordning på små verktyg och föremål. Detta kommer att hålla dem organiserade och lätta att komma åt.
 
9.   Skapa en arbetsbänk
Om du använder ditt garage som verkstad, sätt in en arbetsbänk. Detta kommer att hålla verktyg och förbrukningsmaterial organiserade och mycket lättare att arbeta med dina projekt.


10. Upprätthåll ordningen
När du har organiserat ditt förråd eller garage, se till att hålla ordning genom att regelbundet lägga tillbaka sakerna på deras angivna platser.
 
Ja, det kan krävas lite ansträngning från din sida att hålla ordning på ditt förråd eller garage, men det är värt det i längden. Med våra 10 idéer kan du skapa ett funktionellt och snyggt utrymme som gör det enkelt att hitta det du behöver. Ta dig tid att sortera och kategorisera dina föremål, använd hyllor och skåp för att hålla ordning på saker och ting och rengör och underhåll regelbundet ditt utrymme. Med lite ansträngning kan du förvandla ditt förråd eller garage till ett funktionellt och organiserat utrymme.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar