fbpx

8 billiga tips för att få till ett fint barnrum

by Redaktionen

Att lyckas få till ett fint och mysigt barnrum behöver inte betyda att du måste lägga ner massor av tid och pengar. Det finns ett antal kostnadsbesparande och kreativa sätt som du kan göra det på! Här är några roliga idéer som du kan börja med redan idag:

1. Måla rummet

Målning är fortfarande ett av det mest prisvärda sättet att göra om ett rum. Har du svårt att bestämma färg? Tänk på citrus färger som gult, grönt och orange – färger som är färgglada, barnvänliga och samtidigt lyser upp rummet.

2. Måla om möbler

När du vill förnya ett barnrum är det inte alltid nödvändigt att köpa nytt och byta ut. Du kan alltid behålla möblerna du har och bara piffa upp dem med lite nya färger. Står det en byrå i rummet eller ett skötbord? Varför inte välja två olika färger och måla en låda i en färg och den andra i en annan?

3. Lek med belysning

Vi alla vet att det är viktigt med belysning. Istället för att bara ha en taklampa och en sänglampa kan en rolig idé vara att köpa lite olika lampor som man kan fästa på väggen. Det finns många olika alternativ. En lampa som hänger på väggen som liknar en ballong eller en rund lampa föreställandes en måne kanske kan vara något?

4. Använd väggdekaler

Väggklistermärken är ett annat populärt sätt att dekorera ett barns rum – och ett av de enklaste. Designen kan du välja själv. Gillar ditt barn djur, bilar eller båtar ? Använd fantasin tillsammans och skapa en fin vägg med klistermärken. Väggklistermärken går att köpa billigt lite överallt och det bästa av allt är att de är avtagbara.    

5. Lägg till grönska

Växter och små träd är prisvärda sätt att inreda ett barnrum. Se bara till att växter placeras i säkra områden och är giftfria.

6. Leta begagnat

Istället för att köpa nya saker – ta en titt på köp och sälj sidor på facebook i ditt närområde och se om det finns intressanta saker att köpa. Någon rolig lampa, fluffig matta eller några söta tavlor med djurmotiv?

7. Gör plats för en mysig hörna

Inget barnrum är komplett utan ett litet mysigt krypin. En plats där barnet kan sitta och ta det lugnt. Köp ett litet barntält och inred det med mysiga filtar och kuddar. Här kan du och ditt barn sitta och ha det mysigt, läsa och lyssna på sagor tillsammans. Ingen plats för ett tält? Häng en sänghimmel ovanför sängen istället för att ge ditt barn en mysig och avskild plats att kunna vara på.

8. Bra förvaring = snyggt barnrum

När du väljer möbler för ett barns sovrum, tänk förvaring, förvaring, förvaring. Håll leksaker, gosedjur, kläder och annan utrustning snyggt och organiserat med hjälp av lådor, korgar och väggskåp.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar