fbpx

Smarta sätt att förvara leksaker

by Redaktionen

Rensa ut och städa upp innan julen med dessa tips för förvaring och sortering av leksaker.

Pröva vintage

Det är lätt att välja de vanligaste vita förvaringslösningarna för barnens leksaker, men det lönar sig att tänka kreativt då andra sorters möbler kan fungera precis lika bra.

En träbyrå från 60-talet kan vara den perfekta lösningen då den både erbjuder hyllor, lådor och plats ovanpå. Den håller även stilmässigt genom åren och passar många olika behov av förvaring.

Färgglada vävda plastkorgar ger extra plats för större leksaker, som gosedjur.

Packa i korgar

Matchande korgar i bast för förvaring av leksaker ger ett utrymme en mer vuxen känsla än tyg- eller plastlådor gör, varför detta alternativ är utmärkt för förvaringsutrymme i vardagsrum eller kök där man vill hålla rummet anpassat både för vuxna och barn.

Att välja korgar med handtag är ännu ett smart tips då dessa kan bli tunga när de är fulla, och handtagen gör dem betydligt enklare att lyfta och ställa eller hämta från hyllor.

Häng cyklar på väggen

Nya leksaker kommer i alla former och färger och en ny cykel kan gott och väl vara högst på önskelistan inför julen. Om du inte har plats i garage eller på vinden kan ett alternativ vara att hänga cykeln på väggen vid ytterdörren.

Ställ böckerna utåt

Det är klokt att inspirera barnen till läsning från en tidig ålder, och för de med yngre barn kan ett smart val vara en bokhylla där böckerna ställs med framsidan utåt.

Många barnböcker har vackra färgstarka omslag som kan lysa upp ett barnrum, och en bokhylla som tillåter att framsidan av böckerna syns gör även att små händer lättare hittar den bok man är ute efter än om bara bokryggen syns.

Det finns många olika sorters bokhyllor av denna stil på marknaden, men det går även att tillverka en själv genom trästavar som fästs på vardera sida om en hylla.

Kom ihåg skrivbordet

Om du bygger ett barnrum från grunden är det klokt att komma ihåg barnens framtida behov redan nu. Yngre barn leker främst på golvet men när de blir äldre kommer de vilja måla och skapa mer, och så småningom behöver de en plats för att göra läxor. Därför kan en inbyggd lösning med hyllor, lådor och ett skrivbord som kan fällas ner vara en lösning som fungerar i längden.

Skapa en temavägg

Ett sätt att förvara leksaker som liknar varandra är att göra dem en del av dekorationen i barnrummet. Roliga eller tematiska öppna hyllor blir en fin plats för leksaker som matchar rummet i färg eller form.

Lådor under sängen och några stora korgar av bast används sedan för att förvara de leksaker som inte ser lika snygga ut på väggen.

Gör det mesta av ett skåp

Mindre människor har mindre kläder, så istället för att slösa bort utrymmet under de kläder som hängs i garderoben, använd utrymmet för lådor eller hyllor där leksaker kan förvaras.

Placera mindre leksaker i en färgstark tyglåda tillsammans, och placera de leksaker som används oftast mest lättillgängligt, för att ditt barn själv ska kunna plocka fram dem. Du kan alltid göra om utrymmet i och med att ditt barn växer.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar