fbpx

5 tips som höjer mysfaktorn i ett barnrum

by Redaktionen

Att inreda ett barnrum behöver inte vara svårt eller dyrt. Här är våra bästa tips för hur du på ett enkelt, prisvärt och roligt sätt skapar en mysig och trygg atmosfär för ditt barn.

Gör rummet mer personligt

Dekorera väggarna med personliga tillbehör som berättar lite mer om vem som bor där. Sätt upp barnets initialer på väggen. Para ihop med en passande affisch, kanske en bild på ditt barns stjärntecken.

Dov väggfärg med färgrika tillbehör

Barn och vuxna har ofta olika stilpreferenser när det kommer till inredning. Detta beror ju såklart på barnets ålder. En 1-åring har ju inte lika mycket vilja eller krav som en 7 åring. Men oavsett så är ett bra tips att måla väggarna i en dämpad och stilren färg och sedan sätta färg i rummet genom olika tillbehör och leksaker. Genom att måla barnets rum i en mer subtil färg är sannolikheten att man tröttnar på den mindre vilket betyder att ni slipper måla om den om ett par år. Införliva istället mer färg genom exempelvis kuddar, filtar, lampor, väggkonst och leksaker (såklart!)

Mysiga kuddar att bygga koja med

Alla barn älskar gosedjur, speciellt de där stora som de kan gosa med. Att fylla rummet med dem kommer göra rummet ännu mysigare! Stora kuddar som barnet kan krama, sitta på och mjuka filtar är också en bra idé. Tänk på att låta barnet ha mjuka sängkläder och kanske en fluffig matta att leka på. Ett tipi-tält kan också vara ett utmärkt gömställe för ditt barn. Är det ett litet yngre barn kan det fungera som en hörna där du läser böcker för ditt barn.

Belysning

Mys till rummet med belysning. Ställ en gullig nattlampa på nattduksbordet, sätt upp en ljusslinga på väggen och se till att det finns en lämplig läslampa där man kan sitta och läsa eller bläddra i böcker.

Satsa på mycket förvaringsmöjligheter

Nyckeln till ett mysigt barnrum (eller ja, de flesta rum i hemmet) är att se till att ha gott om förvaringsmöjligheter. Alla kläder, leksaker, teckningar, pyssel – ja du förstår, vill man gärna kunna städa bort då och då. Att ha leksaker utspridda i rummet kan göra det svårt för ditt barn att koppla av. Hur du väljer att skapa förvaring i rummet är ju lite beroende på hur rummet är uppbyggt. Har du dåligt med förvaringsutrymme kan du enkelt köpa några snygga korgar eller en stor låda att stoppa under sängen.

En plats att vara kreativ på

Om det finns lite plats över i rummet är en barnvänlig arbetsplats ett måste. Att ge ditt barn en plats att färglägga och skapa kommer inte bara att hålla dem sysselsatta utan kan också hjälpa till med deras fysiska och mentala utveckling. När ditt barn är äldre och behöver göra läxor kan även den här arbetsplatsen komma väl till pass.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar