fbpx

Så får du hemmet mysigt inför höst och vinter

by Redaktionen

Förbered en plats för läsning

När det blir mörkt ute så tidigt på dagen är det lätt att slänga sig ner i soffan och slå på teven. Vi säger inte att det är fel men vi tycker att du ska kunna välja mellan olika sätt att tillbringa din lediga tid. Har du inte en läshörna så är det dags att skaffa en nu. Skapa ett bekvämt utrymme där du kan krypa ihop med en bok, tidning eller surfplatta. Ha gott om kuddar eller i vart fall en mjuk och skön filt, bra belysning, och något som du kan ställa din tekopp på. Du behöver inte ha ett helt rum för detta utan du kan enkelt skapa den här platsen i ett litet hörn i vardagsrummet eller varför inte i sovrummet?

Kuddar i olika material och texturer

Många av vinterdagarna kommer att spenderas inomhus. Med det i åtanke är det absolut nödvändigt att ha gott om ställen att krypa ihop med en kopp te eller varm choklad. Det enklaste sättet att göra varje rum i hemmet mer mysigt inför höst och vinter är att köpa hem ännu fler kuddar! Våga sticka ut med att ha kuddar i olika färger, material och texturer.

Ha flera filtar i beredskap

Kuddar är nyckeln till att skapa en mysig plats och så även filtar. Närhelst du vill mysa till det är en filt ett måste för att dels hålla dig varm men också bekväm (om du vill ta dig en tupplur). Alla vill ha en filt när de slår på sin favoritserie, så säkerställ att det finns några i närheten som du kan plocka fram. Förslagsvis köp en trådkorg som du kan samla allt i. Se till att filtarna är tjocka. Tunna bomullsfiltar duger inte när du vill bli varm och gosig.

Skapa stämning med konstfällar

Finns det något mjukare och skönare än en fårskinnspäls? Om du inte vill köpa en i riktigt fårskinn finns det konstfällar som är minst lika mjuka. De är särskilt inbjudande under de kallare månaderna. Lägg dem över stolar, bänkar och soffor och du får omedelbart till en mysig känsla.

Byt ut sängkläderna

Vill du få en riktig mysig höstkänsla i sovrummet? Klart du vill! Detta fixar du lätt med att byta ut dina lätta sommarlakan mot varmare, mörkare tyger. Du kan också enkelt bara lägga till mer lager på sängen genom att slänga på ett nytt överkast i något mjukt fleecematerial och några kuddar i sammet.

Lägg till en säsongsbetonad doft

Prova att lägga till en ny doft till hemmet, en som ger en riktig känsla av vinter. Köp doftpinnar eller doftljus med lugnande dofter av lavendel, kryddig kanel eller söt vanilj för att hålla ditt hem mysigt och varmt.

Tänd levande ljus

Vem säger att du behöver ha en öppen spis för att göra hemmet mysigare nu när mörkret sakta kryper fram? En gruppering av stearin och värmeljus på soffbordet är den enkla hemligheten till att skapa en mysig och härlig stämning i hemmet. Glöm aldrig att släcka ljusen när du går hemifrån! Ett bra tips är att ha en liten lapp vid dörren som påminner dig.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar