fbpx

Om du får slut på 3 nödvändiga produkter hemma

by Redaktionen

Maskindiskmedel

Du kan faktiskt göra ditt egna maskindiskmedel. Det är superenkelt och mycket mer miljövänligt än vanliga diskmaskintabletter som du köper i affären. Till detta behöver du endast 5 ingredienser (som du med största sannolikhet har hemma)

2 dl bikarbonat

2 dl bakpulver

1 deciliter salt (helst flingsalt) detta minskar ansamlingen av hårt vatten. Om du vet att ditt vatten är mjukt kan du minska saltmängden.

2 deciliter vatten (för maskintabletter)

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och lägg sen i en återförslutningsbar glasburk. När du vill köra igång diskmaskinen är det bara att ta en matsked av pulvret och lägga i behållaren i diskmaskinen. Vill du istället ha diskmaskintabletter? Då är det bara att hälla i 2 deciliter vatten i blandningen istället. Vänta några minuter tills det bubblat klar (när vätska blandas med bakpulver skapas en kemisk reaktion) Ta fram isformar och lägg blandningen i dessa. Låt sen torka i ungefär 24 timmar. Klart!

Tandkräm

Om du någon gång kommer på att du glömt att köpa tandkräm finns det fler alternativ som du kan prova istället. Dessa är oftast mer hälsosamma och ger faktiskt samma resultat.

  • Bakpulver eller bikarbonat – Detta har du säkert hört talas om innan. Bakpulver är en vanlig ingrediens i tandblekning och rengöring. Blanda lite bakpulver i en skål tillsammans med lite vatten – sen är det bara att borsta på.
  • Havssalt – ett annat effektivt substitut för tandkräm är havssalt. Havssalt kan effektivt rengöra alla delar av munnen och hålla den fri från skadliga bakterier. Se till att du späder det med vatten innan du börjar borsta för att undvika att skada emaljen.
  • Kokosolja – en olja som både kan användas i matlagning och på din hud. Den kan också användas som tandkräm. Antingen borstar du bara med kokosolja eller så blandar du oljan med lite bakpulver. Andra oljor som sesam eller solrosolja kan också användas för att hålla dina tänder rena.

Schampo

Att stå i duschen och märka att schampot är slut är inte roligt. Om du har bikarbonat och äppelcidervinäger har vi lösningen till dig. Innan du går in i duschen så blandar du några teskedar bikarbonat i en kopp med lite vatten. Blanda sen en halv deciliter äppelcidervinäger med 5 deciliter vatten i en annan kopp. Nu kan du hoppa in i duschen och blöta håret. Massera sen in bikarbonatblandningen i håret och låt det värka i 3–4 minuter. Skölj sen av detta noga. Innan du kliver ur duschen så sköljer du igenom hela håret med äppelcidervinägerblandningen. Du ska låta detta sitta kvar i ditt hår – och var inte orolig för att ditt hår kommer lukta surt av vinägern. Det försvinner när håret torkat. Du kanske till och med kommer sluta med vanligt schampo efter detta. Denna blandning gör faktiskt ditt hår både rent och mjukt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar