fbpx

8 fönsterdekorationer som lyfter ditt hem

by Redaktionen

Fönsterbrädor är en av de platser där du kan vara kreativ. De kan till en början kanske kännas svåra att styla, men då kan vi hjälpa dig med det. Det finns så många fina och smarta sätt du kan göra det på. Här ger vi 8 förslag på hur du kan förvandla ett kalt och opersonligt fönsterbräde till något mer snyggare och användbart.

Gör en läshörna

Har du en lite större och bredare fönsterbräda och gillar att läsa böcker? I så fall har du ett perfekt ställa att skapa en liten mysig läshörna. Lägg till sittkuddar för komfort och en större kudde som du kan luta dig mot.

Skapa dig en liten inomhusträdgård

Visa upp dina gröna fingrar med vackra små växter. Gör de mer levande genom att använda olika typer av burkar att ställa växterna i. Teburkar, glasflaskor, lerkrukor eller använda konservburkar. Plantera dina favoritblommor eller favoritväxter – och kanske även några örter som du kan ha användning av i din matlagning?

Placera ut bortglömda föremål

De flesta av oss har många småsaker och annat krimskrams i något skrymsle. Vissa saker har du förmodligen plockat bort av en anledning. Men många saker lägger man också undan eftersom man inte vet var man ska ha dem placerade. Titta vad du har och se om du kan finna något som representerar dig. Skapa sen något konstnärligt och artistiskt genom att lägga ihop olika föremål i olika former och färger. 

Tänd levande ljus

Ett enkelt knep som ändå tillför väldigt mycket. Ställ fram några stearinljus eller värmeljus. Tänd dem sen på kvällstimmarna. Detta skapar en otrolig mysfaktor i alla rum. Glöm bara inte bort att släcka ljusen när du går hemifrån!

Lägg ut skålar med frukt

Om fönsterbrädan du tänkt inreda står i köket kan du alltid piffa upp den med frukt. Det är ett perfekt ställe att förvara frukten på. Här står fruktskålen inte i vägen för något och finns alltid tillgänglig när helst du vill ha dig ett snack. Välj olika frukter – i olika färger. De gör en glad!

Gör ett fotogalleri

Denna ide är speciellt för dig som inte hittat det perfekta väggutrymmet för alla dina foton. Fönsterbrädan är ett bra sätt att arrangera några olika inramade fotografier av varierande storlek. Du kan alltid lägga till mer när din fotosamling växer. Har du många fotografier kan du faktiskt byta ut lite fotografier ibland.

Visa upp din konst

Fönsterbrädan i ditt hem är en idealisk plats för att förvara din moderna konst och skulpturer (om du har mycket av sånt hemma.) På så sätt tar de inte upp plats på andra platser och kan fortfarande ses och njutas av.

Sätt din lilla lampa på fönsterbrädan

Bordslampor är mycket användbara under kvällen när det är som mörkast ute. De kan dock vara väldigt besvärliga när de tar onödig plats och om du inte har någon speciell användning för dem. Prova att ställa dem på din fönsterbräda! Detta är otroligt snyggt och bra stylingknep.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar