9 tips som fräschar upp badrummet

by Redaktionen

Städa och rensa ur badrummet

Låt oss börja med det enklaste, som inte heller kostar dig något. Om du är som de flesta av oss har du säkert samlat på dig flera (tomma) flaskor med hud och hårprodukter genom åren. Så det första du kan börja med är att städa ur dina skåp. Behåll det som du vill ha kvar. Har du dubbelt av något eller liknande produkter (som snart är slut och tar stor plats) kan du alltid hälla över ena innehållet till den andra flaskan. Ett tips är du försöker rensa ur dina skåp minst var tredje månad.

Lyft upp med en fräsch doft

Ett annat billigt och enkelt sätt att skapa lite nytt liv i ett badrum är att introducera nya dofter. Köp ett doftljus, en ny tvål och en rumsspray. Dessa kan du sen byta ut beroende på vilken årstid det är. Nu till sommaren passar det att välja dofter av citrus eller blomma.

Byt ut dina badlakan och handdukar

En ny uppsättning handdukar har en magisk förmåga att förvandla vilket badrum som helst. Om du inte har för vana att byta ut handdukar och badlakan så prova själv! Välj ljusa och neutrala färger – nu när vi går mot ljusare tider.

Investera i ett nytt duschdraperi

Att köpa ett nytt duschdraperi är också ett väldigt prisvärt sätt att göra om i badrummet. Om du har lust kan du även komplettera med duschringar i exempelvis rostfritt stål. Det ger ett lite mer lyxigare intryck – jämfört med de av plast. Vill du inte köpa ett nytt duschdraperi kan du i alla fall tvätta ditt befintliga. Speciellt om det du har är vitt – de blir väldigt skitigt på kort tid.

Förvaringskorgar

Om du följde det första tipset (att rensa) och vet med dig att du inte har speciellt bra förvaring i dina skåp, skaffa då förvaringskorgar. På detta sätt håller du röran borta eller du kan åtminstone stoppa i saker där du inte vill ska synas. Har du dina smutsiga kläder i en gammal tvättpåse? Investera då i en tvättkorg! Det finns massor av snygga korgar att välja bland (som exempelvis linne eller bambu) och som inte heller kostar massor av pengar.

Uppdatera med nya badrumsmattor

Gamla badrumsmattor blir rätt solkiga med tiden. Köp upp dig på ett par olika badrumsmattor som du kan variera mellan. En badrumsmatta behöver inte kosta mycket, men se till att skaffa en i bra kvalité. De slits ganska mycket i våtutrymmen. 

Ta in lite grönska

Ett enkelt sätt att få lite liv i ett badrum är att lägga till lite grönt. Ställ dem på dina hyllor, häng dem på väggen eller ställ dem i ett hörn på golvet. Om ditt badrum är väldigt mörkt och inte släpper in något naturligt ljus kan det vara svårt att få dem att trivas. Satsa då istället på konstgjorda växter – det funkar lika bra!

Häng upp konst

Vem har sagt att man inte kan sätta upp konst på väggarna i badrummet? Om ditt badrum känns tomt och intetsägande så är detta förslag något för dig. Se bara till att tavlorna inte har något emot lite fukt här och där.

Måla om

Att måla är ett riktigt bra och billigt knep om du vill förvandla ditt badrum. Måla om ditt badrumsskåp i någon cool färg eller gör en accent vägg, dvs. måla en vägg i badrummet. Det finns många olika alternativ – och de är lite beroende på hur just ditt badrum är utformat.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar