Billiga och enkla sätt att få nytt liv i din trädgård

by Redaktionen

Väck liv i din trädgård med dessa gör-det-själv trädgårds idéer. Här finns något för alla smaker. Det bästa med alla dessa tips är att du inte behöver vara händig – och de passar de flesta budgetar.

Egna etiketter i ditt grönsaksland

Nu behöver du aldrig mer råka blanda ihop din zucchini och gurka igen. Använd vinkorkar eller gamla köksredskap för att organisera och märka dina grönsaker. Var inte rädd för att vara kreativ, du kan använda det mesta som du har liggandes i huset.

Verktygsförvaring av träpallar

Har du inte någon plats för ett förråd eller vill hitta ett billigare och enklare sätt att kunna förvara alla dina verktyg? Förvandla gamla träpallar till ett ställ för dina krattor, spadar och andra trädgårdsredskap. Ställ träpallen mot en vägg och spika i krokar eller några slags hängare. Sen är det bara att hänga upp dina verktyg. Snabbt organiserat, eller hur?

Återanvänd en gammal stege eller cykel

Har du en gammal stege som du inte får någon användning för? Piffa upp din trädgård genom att ställa ut blommor på trappstegen. Har du en rostig cykel som du inte använt på åratal – ta fram den. Ta loss cykelhjulet från cykeln, måla om hjulet om det är allt för rostigt och fult. Sätt fast små krukor med blommor i hjulet. Välj sen en lämplig plats som du kan hänga upp eller ställa hjulet på.

Plantera blommor i en trädstubbe

Har du gamla träd stubbar ståendes på din tomt? Skapa då en plantering med blommor i stubben. På så sätt får du bort en ful stubbe samtidigt som du ger plats åt färgglada blommor, exempelvis perenner är bra.

Gör något av dina konservburkar

Tvätta ur gamla burkar och torka dem ordentligt. Måla dem sen med sprayfärg (i de färger du föredrar.) Fyll dem med små blommor eller led ljus för att skapa mysig stämning. Du kan även hänga upp genom att göra små hål i burkarna och fästa ett snöre i.

Bygg ett insektshotell

Ett enkelt sätt att liva upp en tomt är att välkomna in nytt djurliv. Så varför inte bygga ett nytt hem åt dem? Detta kan vara en rolig aktivitet för hela familjen. Har du barn så kommer de säkert uppskatta att få upptäcka och titta på nya insekter som letar sig in i hotellet. Du kan använda alla typer av material för att bygga ett insektshotell. Det finns många olika sätt som du kan bygga på – det är bara att googla insektshotell på internet så kommer du få upp flera förslag.

Häng upp korgar med blommor

Önskar du färg och liv i trädgården omedelbart? Ett riktigt enkelt och billigt sätt att göra detta på är att hänga upp korgar med blommor i. Välj växter som petunior eller pelargoner, eller varför inte köpa lättodlade och lättskötta kryddor som exempelvis gräslök, mynta eller persilja?

Måla om

Det finns inget som kan förstöra känslan i en trädgård så mycket som ett tråkigt gammalt uthus. Om du inte har tid eller budget för att bygga nytt kan du alltid måla om det. En ny klick färg kommer att lyfta det tråkiga gamla huset till en helt ny nivå. En idé är att måla i samma färg som dina trädgårdsmöbler. Det kommer att ge ett mer stilfullt intryck.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar