fbpx

Några enkla och prisvärda sätt att uppdatera ditt badrums utseende och känsla på

by Redaktionen

Att uppdatera utseendet och känslan i sitt badrum är ett bra sätt att fräscha upp ditt hem och tillföra värde till din lägenhet eller ditt hus. Badrumsrenoveringar är dock oftast väldigt dyra och tidskrävande. Lyckligtvis finns det några enkla och relativt billiga sätt att uppdatera ditt badrum på

Måla om 

Ett av de mest kostnadseffektiva sätten att fräscha upp ditt badrum är att måla om väggarna (om de inte är kaklade…). Ett nytt lager med färg kan omedelbart förvandla utrymmet och ge det ett nytt utseende. Välj en färg som kompletterar ditt badrums befintliga inredning och återspeglar den stil du är ute efter. Om du känner dig äventyrlig, överväg att måla en fondvägg för att skapa lite visuell dynamik i utrymmet.

Se dock till att du rådfrågar experter i färgaffären så att du använder rätt typ av färg för våtutrymmen.

Byt ut beslag

Ett annat enkelt och prisvärt sätt att uppdatera ditt badrum är genom att byta ut beslag mm. Vi pratar alltså om detaljer som kranar, duschhuvud, handduksstänger och skåpsknoppar. Att ersätta dessa föremål med nya kan snabbt och billigt ge ditt badrum ett fräscht och uppdaterat utseende. 

Och handdukar 

Du kan också enkelt byta ut detaljer som duschdraperi, badrumsmattan och handdukarna. Det här är billiga saker som du enkelt kan byta ut för att ge ditt badrum ett fräscht nytt utseende. Att byta ut gamla detaljer som toalettborsten, tvålpumpen och tandborsthållare bidrar också till effekten. Dessa små detaljer kan göra stor skillnad i det övergripande utseendet och ditt badrums känsla.

Inred med växter

Ett av de enklaste och mest prisvärda sätten att uppdatera ditt badrum är att lägga till växter. Växter ger rummet en naturlig och organisk känsla och de förbättrar även luftkvaliteten. Det finns många olika typer av växter som kan trivas i ett badrum som tex ormbunkar, svärmors tunga och paradisträd.

Ny belysning 

Uppdatera ditt badrum med ny belysning! Byt ut eller tillför ny takbelysning, vägglampetter eller till och med en ljuskrona. Rätt belysning gör väldigt stor skillnad i det övergripande utseendet och känslan i ditt badrum.

Summering

Det behöver alltså varken vara dyrt eller tidskrävande att fräscha upp ditt badrum med nytt utseende och känsla. Genom att måla om väggarna, byta ut beslag, byta ut duschdraperi, badmatta och handdukar, lägga till växter, uppdatera belysning och kan du skapa ett fräscht nytt utseende utan att bli bankrutt. Med dessa enkla och prisvärda uppdateringar kan ditt badrum att förvandlas till ett vackert och inbjudande utrymme som du kommer att älska att spendera tid i.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar