fbpx

10 rengöringshacks – för en effektivare vardag

by Redaktionen

Rengöringshacks kan göra städuppgifter i hemmet effektivare, lättare och roligare att utföra. De främsta fördelarna med att lära sig några städhack är att du sparar tid och undviker att använda onödiga kemikalier eller starka rengöringsmedel. Här är 10 användbara städtips som vi verkligen tycker du borde prova nästa gång

Använd citronsaft och salt för att rengöra och desinficera skärbrädor: Blanda lika delar citronsaft och salt, skrubba sedan blandningen på skärbrädan. Syran i citronsaften hjälper till att ta bort fläckar och lukter, medan saltet fungerar som ett slipmedel för att skrubba bort smuts.

Använd bakpulver och vinäger för att rengöra och få bukt med tilltäppta avlopp: Häll 1 dl bakpulver i avloppet, följt av 1 dl vitvinsvinäger. Låt blandningen sitta i 15–20 minuter och spola sedan med varmt vatten. Bakpulver och vinäger hjälper tillsammans till att bryta ner och ta bort eventuella ansamlingar i rören.

Använd en klädvårdsrulle för att ta bort djurhår: Limmet på rullen är effektivt för att få bort djurhår från möbler, kläder och även bilinteriörer.

Använd en fuktad trasa med några droppar eteriska oljor för att fräscha upp mattor: Blanda några droppar av en eterisk olja (som citron eller lavendel) med vatten i en sprayflaska. Spraya lösningen lite lätt på dina mattor och låt torka. De eteriska oljorna kommer att lämna en fräsch, ren doft i ditt hem.

Använd en tandborste för att rengöra svåråtkomliga områden: En tandborste är ett effektivt verktyg för att rengöra trånga utrymmen, som exempelvis mellan kakelplattor, runt och andra trånga utrymmen i badrummet (och i resten av hemmet).

Använd en mikrofiberduk för att rengöra ytor: Mikrofiberdukar är utmärkta för rengöring av ytor, de är superabsorberande och kan effektivt ta upp smuts och damm.

Använd en hårtork för att ta bort klistermärken: Använd den varma luften från hårtorken för att mjuka upp limmet på klistermärken och skrapa sedan försiktigt bort klistermärket med ett kreditkort. 

Använd en blandning av vitvinsvinäger och vatten för att rengöra och desinficera ytor: Blanda 1 del vitvinsvinäger med 1 del vatten i en sprayflaska och använd den för att rengöra och desinficera ytor runt om i hemmet.

Använd en skrapa för att ta bort vatten från duschväggar och glasdörrar: Använd en fönsterskrapa till att torka av duschväggar och glasdörrar efter att du duschat. Detta hjälper till att förhindra uppbyggnad av tvålskum, mögel och kalkavlagringar.

Använd en blandning av bakpulver och vatten för att rengöra och deodorisera dina sopor: Blanda en 1/2 dl bakpulver och 1/2 dl vatten, häll ner den i papperskorg och blanda runt vattnet. Bakpulvret hjälper till att ta bort eventuella lukter och vattnet hjälper till att ta bort skräp, kladd och smuts som fästs sig kvar.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar