fbpx

Torra händer? Det här bör du undvika och det här kan du göra

by Redaktionen

Detta bör du undvika:

Att gå ut utan handskar

Att använda handskar kan hjälpa till att skydda händerna från den kalla, torra luften och förhindra att de torkar ut. Välj handskar som är gjorda av ett fuktavledande material eller fodrade med ett varmt, isolerande material för att hålla händerna varma och torra.

Varmt vatten

Varmt vatten kan ta bort de naturliga oljorna från din hud, vilket kan leda till torrhet. När du tvättar händerna, använd ljummet vatten istället för varmt vatten.

Parfymiga tvålar 

Starka tvålar och rengöringsmedel kan ta bort de naturliga oljorna från din hud och bidra till torrhet. Välj en mild, fuktgivande tvål eller handtvätt för att hålla din hud återfuktad och mjuk

Detta rekommenderar vi:

Återfukta ofta

Ett av de mest effektiva sätten att bekämpa torra händer är att återfukta ofta under dagen. Leta efter en fuktgivande kräm eller lotion som är framtagen för torr hud och applicera den på dina händer när de känns torra eller nariga. Om du tvättar händerna ofta, överväg att applicera ett tunt lager fuktighetskräm efter varje tvätt.

Prova en hemmagjord handmask

Du kan också prova att göra en hemmagjord handmask för att lugna och återfukta dina händer.

Här är två recept på hemgjorda handmasker som du kan prova hemma:

Handmask med honung och banan

Ingredienser:

1 mogen banan

1 matsked honung

Gör såhär: 

Mosa bananen i en liten skål tills du har en slät pasta. Rör ner honungen tills den är väl blandad. Applicera masken på händerna och massera in den i huden i 1-2 minuter.

Låt masken sitta i 10–15 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.

Denna handmask är bra för att återfukta och ge näring till torr, sprucken hud. Bananen är rik på vitaminer och mineraler som hjälper till att ge näring och reparera skadad hud, samtidigt som honungen hjälper till att återfukta och lugna huden.

Handmask med havregryn och yoghurt

Ingredienser:

1 dl havregryn

½ dl naturell yoghurt

1 matsked honung

Gör såhär: 

Mixa havregrynen i en matberedare tills det bildas ett fint pulver. Blanda ihop havregrynen med yoghurten och honungen. Applicera masken på händerna och massera in den i huden i 1–2 minuter. Låt masken sitta i 10-15 minuter och skölj sedan av med varmt vatten.

Denna handmask är utmärkt för att exfoliera och återfukta torr hud. Havregrynen hjälper till att exfoliera bort döda hudceller, medan yoghurten och honungen hjälper till att återfukta och ge näring till huden.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar