fbpx

19 Tips för att skapa ett hemmakontor som både är funktionellt och stilrent

by Redaktionen

Att ha ett hemmakontor som är både funktionellt och stilrent kommer förbättra din produktivitet, minska stress och skapa en positiv och inspirerande arbetsmiljö. Ett funktionellt hemmakontor är ett som är ergonomiskt, väl upplyst och utrustat med nödvändig teknik, medan ett elegant hemmakontor är ett som är visuellt tilltalande och speglar din personliga smak och stil (De ena behöver inte utesluta det andra). Ett funktionellt och snyggt hemmakontor kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad och motiverad och kan också göra det roligare och bekvämare att arbeta hemifrån
 
Så hur gör man?
 
1.Skapa ett dedikerat arbetsområde. Avsätt ett specifikt område i ditt hem för ditt kontor, ett utrymme skyddat från distraktioner och avbrott.


2. Investera i en bekväm stol. En bekväm stol är avgörande för att behålla en bra hållning och minska ryggsmärtor.
 
3. Använd naturligt ljus. Placera ditt skrivbord nära ett fönster för att dra fördel av det naturliga ljuset. Det kommer hjälpa till att hålla dig pigg = öka produktiviteten och förbättra humöret.
 
4. Använd en minimalistisk design. En arbetsplats utan plotter hjälper dig att hålla fokus och minska stress.
 
5. Anpassa utrymmet. Lägg till personliga detaljer som familjefoton eller konstverk för att få utrymmet att kännas mer personligt.
 
6.Lägg till växter. Inomhusväxter tar inte bara in naturen inomhus utan förbättrar också luftkvaliteten och kan sänka stressnivåerna.
 
7. Håll nödvändigheter inom räckhåll. Ha ofta använda föremål inom räckhåll för att minska behovet av att resa sig upp och med det risken att tappa fokus.

8. Organisera dina sladdar. Håll sladdar och kablar organiserade och utom synhåll för ett rent och polerat utseende.

9. Arbeta med färger. Inkorporera färg i designen för att skapa en visuellt stimulerande och inspirerande arbetsyta.

10. Var kreativ inom förvaring: Använd kreativa förvaringslösningar som flytande hyllor eller en rullvagn för att maximera ytan.

11. Tänk på ergonomin. Se till att ditt skrivbord, stol och andra möbler är av rätt höjd (eller justerbara) och placerade för att främja en god hållning och minska belastningen på din kropp.


12. Snåla inte på tekniken. Investera i teknik som gör ditt arbete mer effektivt, till exempel en högkvalitativ bildskärm eller en snabb internetuppkoppling.

13. Använd bra arbetsbelysning. Förutom naturligt ljus köp en bra arbetslampa till ditt skrivbord så minskar du ansträngningen på dina ögon.

14. Skapa ett blickfång. Lägg till exempelvis ett stort konstverk eller en unik belysningsarmatur för att skapa ett blickfång i rummet.

15. Inkludera ljudabsorberande material. För att minska på brus och eko se till att det finns ljudabsorberande material som gardiner och mattor eller köp de faktiskt snygga ljudabsorberande plattor för vägg/takmontering som finns.

16. En behaglig arbetstemperatur. Se till att ditt hemmakontor har en behaglig temperatur och är välventilerat så både jobbar och mår du bättre.

17. Flexibilitet. Använd möbler som enkelt kan flyttas runt eller användas för nya ändamål när dina behov förändras.

18. Dra fördel av naturliga material. Använd naturliga element i ditt kontor. Trä, sten eller växter skapar en lugnande atmosfär.


19.  Håll det rent och organiserat. Städa och organisera ditt kontor regelbundet för att hålla det visuellt tilltalande och så att du slipper spendera mest tid till att leta efter sakerna du behöver.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar