fbpx

10 saker att göra hemma när det regnar

by Redaktionen

Dåligt väder behöver inte stoppa er från att göra roliga saker. Även om dina utomhusplaner blir förstörda kan du fortfarande hitta på massor av roliga saker inomhus.

Spara den här listan tills nästa gång det är dåligt väder – så du kan vara säker på att du, din familj eller dina vänner aldrig behöver sitta sysslolösa.

Laga gamla kläder

Har du en hög med gamla kläder som du har tänkt laga, men aldrig riktigt hunnit? En dag inomhus är det perfekta tillfället att gå igenom din (och resten av familjens) garderob och plocka fram alla föremål som behöver repareras. Inte bra på att lappa och laga? Se det här som ett ypperligt tillfälle att få i ordning på garderoben genom att rensa, skänka och återvinna kläderna i stället.

Ha en skattjakt inomhus

Barn i huset? Den här idén kan kräva lite planering och förberedelser – men så fort du skrivit ned ledtrådar och gömt dem och valt ut ett pris har du garanterat lite ”ensam” tid ett tag. 

Gör eget bubbelbad

En av de bästa regniga inomhus aktiviteterna för vuxna är att glida in i ett lugnande bad med egna bubblor. Blanda ½ dl mild flytande tvål med 1 msk socker eller honung. Häll hela blandningen i badkaret medan du tappar upp vattnet – och njut!

Ha roligt med pussel

Lägg ett pussel – det är billiga, pedagogiska och kommer hålla dig och dina barn sysselsatta i timmar.

Slå läger inomhus

Även om camping kanske inte är din första tanke när du tänker på saker att göra inomhus är det väl självklart att du kan göra det ändå! Gör det bekvämt för dina barn med massor av kuddar, täcken och gosiga filtar och följ sedan upp med en god picknick och lite snacks!

Lär dig rita

Gå in på Youtube och sök på olika målartekniker och ägna eftermiddagen åt att finslipa dina kreativa förmågor. Detta är en superbra idé både för vuxna och barn! 

Filmmaraton

Ja – ibland är det helt okej att bara slappa och titta på filmer hela dagen, utan att få dåligt samvete! Gör en skål med popcorn och låt varje vuxen, barn eller vän välja ut sin favoritfilm.

Baka något gott

Sök upp något gott recept och baka – en trevlig aktivitet för hela familjen! 

Gör en koja – av kuddar

Alla barn älskar att bygga kojor i hemmet – men det är inte alltid de får göra det kanske. Ge dem kuddar, filtar, stolar och låt dem få vara kreativa för en dag och bygga helt fritt. Vi lovar – det kommer hålla dem sysselsatta en evighet!

Hederligt gammalt brädspel

Glöm mobilspel – ta fram era gamla brädspel och samla familj och vänner runt ett bord. I stället för att alla stirrar ner i sina skärmar är det här ett otroligt bra och socialt sätt att umgås på.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar