fbpx

Roliga saker som du kan göra i sommar

by Redaktionen

Sommaren är här! Har du inga planer och tycker att tiden bara springer iväg? Ta det lugnt – det är aldrig för sent att hitta på roliga sommaraktiviteter. Vi har därför satt ihop en lista över små, roliga aktiviteter (de flesta av dem är gratis) som du och din familj kan göra när ni har brist på idéer.

Klättra i träd

Ta ut barnen och leta efter träd, stora som små att klättra i. Det är ett helt gratis sätt att njuta av det varma vädret samtidigt som ni får lite motion. Vi kan inte heller tänka oss ett bättre sätt att återuppleva sin egen barndom på!

Plantera i trädgården

Om du har turen att ha en trädgård som har sol mest hela dagen är den här aktiviteten en av de bästa att göra under sommaren. Det kommer hålla dig och din familj sysselsatt hela säsongen och som bonus får ni njuta av färska, läckra grönsaker etc. på sensommar och höst. Ingen trädgård? Inga problem – Det finns massor av örter och grönsaker som är lätta att odla inomhus i behållare.

Gör egen glass

Under varma, långa sommardagar kan det vara gott med en svalkande glass. Istället för att gå till affären och köpa så gör det till en rolig aktivitet och gör egen med barnen istället. Allt du behöver är glassformar och ingredienser som juice, färsk frukt och yoghurt, sen är det bara att leta recept på internet och börja!

Gå på vandring

Att vandra är gratis och att vistas i naturen ger känsla av frihet. Gå till en park, en närliggande skor eller något annat som finns nära din hemstad. Ibland kan det bara vara roligt att gå lite på måfå utan en färdplan.

Turista i din egen stad

De flesta städer har någon form av gratis vandringstur som du kan ladda ner gratis. Om du inte hittar något kan du enkelt kartlägga några sevärdheter och andra intressanta platser runt ditt område. Även de minsta städerna har platser värda att besöka – så ta med en vän, din familj och börja turista i din egen stad.

Läs i en hängmatta

Har du en egen hängmatta så lägg dig i den och ta en välförtjänt paus. Ett annat alternativ är att ta med den till en park eller någon annan offentlig plats och njuta av några timmars gungande och läsning.

Besök museum

Museer är en utmärkt aktivitet att ta med hela familjen på, speciellt på lite kyligare eller regniga dagar. Det bästa? De finns många museer med gratis inträde.

Gå på loppis

Loppis är en väldigt rolig aktivitet och nu under sommaren finns det otroligt många loppisar som är öppet runt om i vårt avlånga land! Åk iväg med bilen och kör en loppisrunda utanför stan!

Lär dig partytrick som jonglering eller origami

På YouTube kan du lära dig vad som helst – en guldgruva med videos som förklarar hur du gör alla möjliga saker. Varför inte spendera en regnig eftermiddag med att försöka bemästra ett litet trick som du kan styla med på festen?

Laga mat med det du har

Utmana dig själv eller dina vänner med att laga mat på ingredienser som du har hemma. Det här kommer verkligen sätta fart på kreativiteten!

Tälta i din trädgård

Har du några campingtillbehör någonstans som knappt kommer till användning? Du behöver inte vandra till en avlägsen plats för att ha kul i naturen. Använd din egen bakgård för att slå upp ett tält eller varför inte sova direkt under stjärnorna (om vädret tillåter såklart) och grilla s’mores. Ångrar någon sig är det ju bara att gå några meter och lägga sig inomhus i sin säng istället.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar