fbpx

Spana in dessa 7 idéer om hur du gör din städning roligare

by Redaktionen

Lyssna på en bra ljudbok

Har du någonsin startat en bra podcast eller ljudbok och blivit så uppslukad av historien att tiden bara runnit iväg? Ett riktigt bra tips är då att helt enkelt lyssna på någon av din favorit medan du städar! 

Bjud in dina vänner

Det går inte att förneka att städning kan vara tråkigt, speciellt om det gäller vårstädning eller ännu jobbigare – flyttstädning. Har du svårt att bli motiverad? Bjud in vänner som kan hålla dig sällskap. Bjud dem på pizza och något gott att dricka och be dem hjälpa till! Glöm inte att erbjuda din hjälp nästa gång de frågar!

Ha ett eget party

Om du är ensam hemma och inte lyckats få med dig vänner eller familj i städningen – varför inte ha ett eget litet party hemma? Musiken hjälper dig att sätta upp ett tempo för din städning och göra exempelvis dammsugningen mycket roligare. Ta tipset till nästa nivå genom att utmana dig själv att utföra små uppgifter som till exempel att torka av alla ytor i ditt vardagsrum innan en låt har tagit slut.

Hör av dig till en äldre släkting

Dagens hektiska livsstil innebär att många människor inte har tid att hänga med vänner eller familj, såvida det inte är via sms eller sociala medier. Om du vet med dig att det har gått ett tag sedan du ringde din farmor eller farfar eller en gammal vän – se då städningen som en chans att höra av dig och catcha upp lite!

Locka barnen genom en städlek

Förvandla rutinmässig städning till ett roligt spel för att göra barn mer intresserade av städning. Det finns ett oändligt antal sätt du kan göra detta på. Här är några idéer:

  • Namnge en färg och plocka bara upp och lägg undan föremål av den färgen. När du är klar väljer du en ny färg och gör om processen.
  • Gissa hur långt tid det tar att slutföra uppgifter som att städa soptunnan eller organisera ditt skafferi. Ställ in en timer för att se om du har rätt.
  • Utmana dina familjemedlemmar! Se vem som kan städa sitt sovrum först. Låt vinnaren bestämma middagen eller vilken film ni ska se.

Investera i bättre städmaterial

Om dina rengöringsprodukter är trasiga, smutsiga eller gamla kommer det bara göra ditt jobb ännu sämre. Fyll på med mikrofiberdukar, svampar och städmopp. Vet du med dig att din dammsugare börjar bli till åren kan det vara dags att byta ut den. Kostnaden för att uppgradera dina städmaterial kommer vara väl värt det.

Unna dig själv

Att städa och underhålla sitt hem innebär oftast hårt fysiskt arbete. Om du har ägnat en stor del av helgen åt att tvätta och städa – se till att ge dig själv en belöning. Ägna resten av eftermiddagen åt dig själv, ta en drink med vänner eller ta kvällen ledigt från matlagning och beställ take-away i stället. Det är mer sannolikt att du vill städa nästa gång när du vet att något positivt väntar på dig när du är klar!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar