fbpx

6 smarta tips du måste prova nästa gång du ska tvätta

by Redaktionen

Vissa älskar att tvätta och andra gör det inte. Oavsett så tackar nog ingen nej till smarta tvätt-tips som gör det lite enklare att tvätta. Därför har vi här samlat 6 tvätt-hacks till dig som du kan prova nästa gång!  

Vinäger – ett magiskt medel

Du har förmodligen en flaska vitvinsvinäger i ditt skafferi. Vinäger är användbart till mycket – inte bara till matlagning. Några exempel på vad du kan använda vinäger till när det kommer till tvätt:  Tillsätt en deciliter vinäger i sköljmedelsfacket. Vinäger mjukar upp och har samma funktion som sköljmedel. Lägg en deciliter vinäger i tvättmedelsfacket för att få bort svettfläckar och lukter från kläder. Du kan även göra rent din tvättmaskin genom att tillsätta lite vinäger i trumman och köra på kort program.

Se till att strumpor inte försvinner

Trött på att strumpor försvinner helt spårlöst? Då har vi det bästa knepet! Använd en tvättpåse till strumporna så vet du alltid var du har dem.

Stryk dina kläder med isbitar

Om du har en torktumlare kan du snabbt få dina kläder strukna med hjälp av en isbit. Släng bara de skrynkliga kläderna i torktumlaren med några isbitar. Tumla i minst 10 minuter på hög värme. När cykeln är klar så tar du direkt ur kläderna och hänger upp dem.  Isbiten skapar ånga i torktumlaren vilket gör dina kläder skrynkelfria.

Använd balsam för att rädda ulltröjan

Vi har alla råkat lägga en tröja (i ull) i ett för alldeles hett tvättprogram. Resultatet blir att tröjan helt plötsligt blivit 2 storlekar mindre. Oroa dig inte. Blanda en lösning av kallt vatten och en rejäl klick balsam i en hink och lägg ner tröjan. Låt den ligga där minst 30 minuter. Balsamet hjälper ullfibrerna att mjukna upp – så att du försiktigt kan dra tillbaka tröjan till sin ursprungliga form. 

Bakpulver är bra till allt

Bakpulver är väldigt bra att ha hemma. Det kan användas till matlagning, rengöring och även när du tvättar. Du kan exempelvis ersätta sköljmedel och använda bakpulver istället. Det har även förmågan att få dina (inte så vita) kläder vita igen. Om ditt strykjärn är smutsigt så kan du rengöra det med bakpulver utan att lämna några repor.

Spraya kläder med vodka

Vodka kan verkligen få hemska lukter att försvinna. Införskaffa en sprayflaska och häll lite vodka (en billig) och använd den för att fräscha upp dina illaluktande kläder. På så sätt gör du miljön en tjänst – för oftast tvättar vi våra kläder när vi inte ens behöver det.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar