6 små saker att göra dagligen för att bli mer organiserad

by Redaktionen

Många tänker att de borde vara mer organiserade, men det kan vara ganska svårt att faktiskt bli mer organiserad. Vad innebär det ens att ”vara mer organiserad”? Tja, det kan vara att alltid veta var allt du behöver är, att komma i tid eller att vara förberedd. Vad det handlar om är att känna att du har kontroll över din dag.

Här kommer 6 förslag på vad du kan för att förbättra din dagliga rutin så att du kan känna dig mer organiserad.

1. Lämna dina saker på samma plats

Lägg dina nycklar, plånbok, mobiltelefon, hörlurar och andra sådana saker du använder varje dag på samma plats varje gång du går in genom dörren. Ha en plats i din hall för dessa föremål så att du slipper springa runt och undra var dina föremål blivit av – och råka bli sen till jobbet.

2. Skapa en uppgiftslista eller checklista

Gör en ny att-göra-lista varje dag baserat på föregående dags lista och allt som kommit upp sedan den senaste listan skapades. Även om du inte är en stor fan av att skriva listor är det bara att du skriver ner de stora projekten, titta på listan varje dag och kryssa av det du har slutfört (eller vad du inte längre anser vara relevant). Detta kommer inte bara hjälpa dig att hålla koll på dina uppgifter, utan det kommer också att få dig att känna dig produktiv när du kan stryka punkter efter de har slutförts.

3. Rensa plånboken från kvitton och annat skräp

Att organisera din plånbok är ett av de bästa, snabbaste och enklaste organiseringsprojekten att ingjuta som en daglig vana. Ta itu med den här när du har lite tid över – som på ett tåg eller framför tv:n en vardagskväll.

4. Lägg fram dina kläder för nästa dag

Att lägga fram saker (exempelvis kläder) i förväg gör att du känner dig mer ordningsam och effektiv. Det finns ingen tid som är mer kritisk än den på morgonen när du skyndar dig för att göra dig själv (och möjligen andra) redo för skolan eller jobbet.

5. Följ rutiner

Ha en plan för vad du behöver göra och när du ska göra det. Kontrollera dessa åtgärder från din att göra-lista. Att hålla sig till en rutin hjälper till att automatisera uppgifter som måste göras – oavsett om du är gillar dem eller inte. Om du gör något varje dag så gör du ”din hjärna glad” och hjälper till att skapa goda vanor. Testa detta genom att göra en allmän plan för din dag och håll dig till den i en vecka.

6. Diska

Många kommer att säga till dig att bädda din säng varje morgon för att börja dagen rätt. Och det borde du göra – det här kan hjälpa dig att sätta en positiv ton för dagen. Det finns ett annat sätt för dig att känna dig mer organiserad och mycket mindre rörig: Diska.

Om du lagar mat de flesta vardagskvällar, se till att disken är klar varje kväll innan du går och lägger dig. Att vakna upp till ett städat kök gör din morgon mer harmonisk.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar