fbpx

Roligt påskpyssel för hela familjen

by Redaktionen

Påsken är en underbar tid för att samla familjen till kreativa aktiviteter tillsammans. Oavsett om det är för att dekorera huset inför påskhelgen eller bara för att ha roligt tillsammans, finns det många roliga påskpyssel som passar alla åldrar och färdighetsnivåer. Här är några idéer för påskpyssel som hela familjen kan ha glädje av.

Äggmålning

Måla ägg är en klassisk påsktradition som aldrig blir gammal. Köp några vanliga ägg och låt fantasin flöda med färgglada penslar och målarfärger. Ni kan prova olika mönster, dekorera med klistermärken eller till och med använda vax för att skapa vackra och unika mönster.

Påskpynt

Gör egna påskdekorationer för att sätta stämningen i hemmet. Ni kan göra påskharar av pappersrullar, måla och dekorera äggkartonger för att göra söta kycklingar eller klippa ut påskägg av färgat papper och hänga dem som girlanger.

Påskkorgar

Gör egna påskkorgar för att samla påskgodis och små presenter i. Använd färgglatt papper eller tyg för att klippa och vika korgar i olika storlekar och former. Dekorera dem med påskmärken, paljetter eller glitter för extra glans.

Påskkransar

Tillverka vackra påskkransar att hänga på dörren eller väggen. Använd en bas av grenar eller halm och dekorera sedan med påskblommor, fjädrar, band och små påskfigurer. Det är ett roligt sätt att välkomna våren och sprida påskglädje till grannar och förbipasserande.

Äggjakt

Förbered en rolig äggjakt i trädgården eller inomhus för barnen. Måla eller dekorera ägg med olika mönster och göm dem på olika ställen. Låt barnen leta efter äggen och samla dem i sina korgar.

Påskpyssel med mat

Använd påsken som en ursäkt att baka och dekorera goda påskgodisar tillsammans. Gör påskkakor och dekorera dem med pastellfärgad glasyr och sockerströssel eller gör marshmallowkycklingar med färgat strössel.

Påskkort

Sitt ner tillsammans och skapa personliga påskkort för att skicka till familj och vänner. Använd färgat papper, klistermärken, glitter och teckningar för att skapa unika och minnesvärda kort som sprider påskglädje.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar