fbpx

10 Budgetvänliga sätt att ge ditt hus en ny exteriör

by Redaktionen

När det gäller att förnya ditt hem behöver du inte begränsa dig till interiören. Att fräscha upp ditt hus på utsidan kan också förvandla dess utseende och skapa ett inbjudande första intryck för dig och förbipasserande. Här är 10 budgetvänliga idéer som verkligen kommer att ge ditt hus ett rejält ansiktslyft.

Måla om

Ett nytt färglager gör underverk för husets exteriör. Om du vill byta till en ny färg –  välj en färg som kompletterar husets arkitektur och omgivande landskap för att skapa en attraktiv och sammanhängande look. Tänk också på att du inte kan måla över befintlig färg med vilken sorts färg som helst. Kolla med proffsen i färgbutiken vilka val du har.

Byt ut entrédörren

Uppdatera husets entré genom att byta ut den gamla dörren mot en ny och modern modell. Detta ger inte bara en fräsch look utan kan också förbättra säkerheten och energieffektiviteten.

Lägg till dekorativa detaljer

Anpassa husets exteriör genom att lägga till dekorativa detaljer som prydnadsskyltar eller husets gatunummer på en vacker skylt. Dessa små detaljer kan göra stor skillnad.

Uppdatera ytterbelysningen

Byt ut din ytterbelysning mot något modernare och energieffektivare – eller om det passar huset bättre, en ytterbelysning i en gammal charmig stil. Detta ger inte bara ett upplyst och välkomnande utseende, utan kan också öka säkerheten runt huset.

Fönsterlådor

Ge husets fasad en charmig touch genom att montera fönsterlådor och plantera blommor eller gröna växter i dem. Detta ger fönstren och huset ett livligt och vackert utseende.

Rensa och förbättra trädgården

En välskött trädgård kommer även att förbättra huset avsevärt. Ta bort ogräs, se till att klippa gräset regelbundet och plantera blommor eller buskar för att skapa en vacker och inbjudande trädgårdsmiljö.

Byt ut eller måla om ytterpanel

Om huset har träpanel som är sliten eller ojämn kan du att byta ut dem mot nya eller ge dem en ny färg. Detta kommer att förbättra husets utseende och skydda det bättre mot väder och vind.

Förnya altanen eller uteplatsen

Om du har en altan eller uteplats, ge den en uppfräschning genom att rengöra, olja eller byta ut sliten trall eller plattor. Fräscha upp utomhusmöblerna och ställ ut krukväxter för att skapa en mysig och inbjudande utomhusmiljö.

Måla eller förnya detaljerna

Måla om ytterdetaljer som räcken, stuprör, vindskivor och foder för att ge dem ett fräscht och välkomnande utseende. Passa också på byta ut slitna eller trasiga detaljer mot nya fräscha.

Underhåll

Ibland är det enklaste sättet att förbättra ett hus exteriör genom att ”bara” underhålla det regelbundet. Rengör fasaden, tvätta fönstren och håll trädgården i gott skick så räcker det långt!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar