fbpx

Hur man dekorerar ett tomt matsalsbord – 7 idéer

by Redaktionen

Det är runt matsalsbordet som du samlar dina vänner och din familj. Men när det inte används kan det se rätt tomt ut, eller hur? För dig som har ett riktigt matsalsbord vet att det är en viktig fokuspunkt i hemmet. Är du osäker på hur du kan dekorera det på ett snyggt sätt när det inte används så har vi här 7 idéer till dig som vi tror kan piffa upp!

Lägg på en fin duk

Är du mer ”less is more” typen kan en hederlig bordsduk vara allt du behöver för att dekorera ditt matsalsbord. Eftersom denna duk med största sannolikhet kommer dra till sig uppmärksamhet rekommenderar vi att du går för lite finare material, exempelvis linnetyg. Beroende på din personliga smak kan du välja en enfärgad duk i en stark färg eller en flerfärgad med mönster. Enklare mönster med en ljusare färg är ett annat sätt att göra ett uttalande i din matsal.

Med ljusstakar eller vaser

För vissa räcker det med en duk, medan andra tycker att det krävs lite mer än så. Vill du ge ditt matsalsbord lite mer energi rekommenderar vi att du ställer dekorativa föremål som ljusstakar eller pampiga vaser. En kombination av dessa föremål i olika storlekar är också en bra idé.

Gör plats för krukväxter eller blommor

Om du har en grön tumme eller helt enkelt bara tycker om gröna växter kan en idé vara att ställa dem på ditt matsalsbord. Detsamma gäller för blommor, som verkligen har en förmåga att liva upp ett rum. Sätt ner fräscha snittblommor, exempelvis tulpaner, i dina vaser som du ställt på matsalsbordet. Det bästa? Att ha blommor i en dekorativ vas kräver inte ens en duk på själva bordet, det är fint som det är. 

En skål med färgglad frukt

En skål med frukt, vare sig den är äkta eller falsk, är ett tidlöst tillskott till alla oanvända matsals- eller köksbord. Ta fram den största skålen du har och fyll med frukt i olika färger och former.

Personliga fotografier

Att använda ditt matsalsbord för att visa upp fotografier är ett kreativt, roligt och personligt sätt. Det är också ett bra sätt att starta konversationer – kanske finns det en rolig berättelse bakom fotot? Rama in dina foton i dekorativa ramar för att göra det ännu mer personligt. 

Roliga brädspel

Den här dekorationsidén är särskilt rolig om din familj och vänner tycker om att spela spel om kvällarna. Ställ några brädspel bredvid varandra, till exempel schack, backgammon eller vad du nu har där hemma. Det är såklart ett plus om spelen ser estetiskt tilltalande ut. Lämna brädet öppet och vänta på att någon ska börja spela eller lägg ett drag om dagen för att göra det hela ännu roligare.

Till sist – Belysningen

Förbise aldrig belysningen över ditt matsalsbord. Om du vill fånga uppmärksamheten rekommenderar vi starkt att du antingen hänger en traditionell ljuskrona eller en modern pendellampa.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar