fbpx

7 saker som kan få ditt hem att se trist (och lite billigt) ut

by Redaktionen

Oordning

Det spelar ingen roll hur snyggt, exklusivt eller sofistikerat hem du har om det ständigt är stökigt. Kläder på golvet, massor av skor i hallen, smutsig disk på köksbänken etc. förstör själva flödet i ett rum och får det att se trist ut. Känner du dig träffad? Då är det dags att en gång för alla få in en daglig eller veckolig rutin där du och din familj ser till att det ser städat och plockat ut.

En stökig hall

Första intrycket är otroligt viktigt och därför kan vi inte nog understryka hur viktigt det är med en städad hall. Om du har för mycket saker i din hall kommer det att kännas rörigt och trist. Har du ingen garderob i hallen så är det viktigt att det inte hänger massor av jackor, mössor och annat framme. Försök rensa bland ytterkläder och skor och ha endast framme det som används på dagarna.

Fel storlek på matta

När det kommer till att välja en matta är storleken också av avgörande betydelse. En liten matta i ett stort rum kan omedelbart se billig ut.

Dåligt upphängda draperier

Som vi nämnde kan storleken på din matta verkligen förändra känslan i ett rum. Förvandla den snabbt från elegant till billig. Detsamma gäller storleken på dina gardiner. För korta gardiner kan verkligen ge ett slarvigt intryck. Detsamma gäller det för gardiner som är dåligt upphängda. Några allmänna regler att följa är att montera gardinstängerna så nära taket som möjligt och se till att dina gardiner går från taket ända ner till golvet. Men se upp så de inte släpar i golvet. 

Fel belysning

Belysning är allt! Belysning kan antingen skapa eller totalförstöra ett utrymme. Ljus har en stor inverkan på hur ett rum ser ut och känns. Ett tips är att se till att ha minst tre ljuskällor i ett rum, en taklampa, en fönsterlampa och ett på ett bord. Var även kreativ med ditt val av lampor – det finns så många olika sorters armaturer och lampskärmar i snygga designer som verkligen kan förvandla ett trist rum.

Sladdar överallt

Detta är ett vanligt problem i många hem. Med teknik som blir mer en del av vår vardag, dyker fler och fler sladdar upp i rummen. Att ha sladdar liggandes på golvet, som slingrar och trasslar in sig gör att rummet lätt ser slarvigt och inte alls så elegant ut. Det finns många smarta lösningar på detta. Det kan vara så lite som att du samlar ihop allt i en mindre korg alternativt gömmer under en matta eller köper behållare för just sladdar.

Tomma väggar

Ja, minimalism kan vara fantastiskt, men försök att inte ta det här konceptet för långt. Tomma väggar är föga tilltalande och ogästvänliga. Och nej, detta betyder inte att du måste gå eklektisk, och köpa allt som är snyggt och sätta upp på väggarna. Varför inte skapa en tavelvägg? Om du känner dig oinspirerad så finns det flera olika sidor på nätet som säljer färdiga tavelväggar med olika posters, beroende på smak och tycke. Så här finns ingen ursäkt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar