fbpx

9 städhacks – för en snabbare och mer effektiv vardag

by Redaktionen

Dutta ytor med olivolja

Häll olivolja på en mjuk trasa och gnugga i en cirkulär rörelse, för att polera bort eventuella smutsiga fläckar.

Rengör sopkorgen

Sopkorgen får stå ut med en hel del smuts på regelbunden basis, så det är viktigt att hålla den ren. För att rengöra snabbt och smidigt kan du använda en färsk citron eller lime. Skär citrusfrukten i fyra delar, släng ner dem i sopkorgen och häll på hett vatten. Låt stå en stund.

Ta bort mattfläckar med vodka

Vodka eller annan klar sprit (och till och med vitt vin) kan användas till detta geniala rengöringshack. Torka först av fläcken med en torr trasa. Häll sen valfri alkohol över fläcken och dutta och gnugga lite på fläcken med en annan trasa.

Raklödder mot kalkavlagringar 

Har du kalk och smuts som har bitit sig fast på duschväggarna är det bara att sträcka sig efter raklöddret. Applicera raklöddret och sprid ut med hjälp av en mjuk svamp. Låt det sitta 15 minuter innan du torkar av.

Bli kvitt djurhår med gummihandskar

När din dammsugare inte verkar kunna dammsuga upp allt djurhår kommer gummihandskar att klara jobbet. Allt du behöver göra är att sätta på dem och gnugga på alla områden som behöver extra rengöring. När gummi tryggs mot tyget kan det generera elasticitet som i sin tur gör att håret samlas upp. Skölj sen handskarna under rinnande vatten för att få håret att lossna.

Damma med kaffefilter

Kaffefilter är inte bara något för kaffebryggaren utan är även perfekt för att rena bort damm från TV-skärmar, datorskärmar och andra slags skärmar i hemmet. Tillskillnad från handdukar så lämnar inte kaffefilter de där små fibrerna efter sig som man oftast retar sig på.

Strö bakpulver på soffan

Bakpulver kan vara en bra lösning för att rengöra din soffa (och madrass). Spraya fläcken med vinäger och strö sen bakpulver över toppen. Lägg en handduk över de områden som du sprayat och låt det sitta i minst 2 timmar. Sen är det bara att dammsuga bort allt!  

Fånga upp de små glasbitarna

Använd aldrig dina händer för att plocka upp små glassplitter. Ta istället en bit bröd och tryck ner över området. Brödet fångar upp de där små bitarna som är svåra att se. Genom att göra så här slipper du plocka fram dammsugaren också.

Fräscha upp illaluktande sneakers

Det enda du behöver göra är att strö lite bakpulver i dina gympaskor för att få dem fräscha. Låt det verka lite innan du knackar ut eller dammsuger upp bakpulvret från skon.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar