fbpx

11 sätt att återanvända gamla glasburkar

by Redaktionen

Långa, korta, stora och små. Glasburkar som man får med sig hem från affären finns i alla olika storlekar. De kan återvinnas när man är klar med innehållet – men kan även ha ett ännu högre syfte. Här nedan ger vi dig 11 förslag på vad du kan göra med dina använda glasburkar.

Matrester

Vem behöver plastbehållare? Extra glasburkar är perfekta för att förvara mat som blivit kvar efter middagen. (Om de är tillräckligt stora såklart) Annars är ett annat bra tips att förvara sås i dem – istället för att blanda ihop allt i en matbehållare. Mycket fräschare, speciellt om du ska ta med dig matlåda till jobbet.

Shaker för salladsdressing

Glöm skålen och gaffeln. Lägg bara till alla dina dressing ingredienser i en burk och skaka. Det kan inte bli lättare än så.

Ljus

En idé för riktiga DYI-människor. Värm upp stearin, tillsätt några eteriska oljor och häll försiktigt i din glasburk samtidigt som du stoppar ner en veke.

Sytillbehör

Trött på att inte veta var du har lagt dina nålar, knappar eller sytrådar? De är som gjorda för att komma bort. Lägg alla de där små sakerna i en burk och sätt på locket. Då vet du med säkerhet var du har dem när du behöver dem nästa gång.

Sticklingar

Du vet de där små glasburkarna som är väldigt gulliga men kanske lite mindre användbara än de större glasburkarna? Vi har en idé till dig. Använd dem på bästa sätt genom att ta sticklingar av mynta, philodrendon, palettblad och så vidare. Det är ett roligt, givande och vackert sätt att fylla ditt hem med gröna växter.

Dricksglas

Ska du ha en fest? Istället för att köpa engångsmuggar – ta fram glasburkar. Du kan gärna använda olika storlekar och former, så länge den går att drickas ur. Detta är både ett mer miljövänligt och roligare sätt att servera drinkar på.

Hygienartiklar

Förvara kosmetika som du har i badrummet i dina glasburkar, såsom topz, bomullsrondeller, sminkborstar, tamponger och annat som du kan tänka dig. Allt det som du inte riktigt vet hur du ska förvara.

Köksverktyg

Det finns de där köksredskapen som du alltid sträcker dig efter när du lagar mat. Istället för att ha dem undanstoppade i en låda så rekommenderar vi att du tar fram en stor glasburk som du låter stå på köksbänken. Eller i en hylla där du lätt kan hitta dem.

Örter och kryddor

Använd små burkar för att förvara dina örter och kryddor, De är stabilare och mycket snyggare än till exempel plastbehållare. Häll i lite vatten i botten och ställ i kylskåpet så står dom sig längre.

Bordsdekoration

Fyll en burk med något fint som mindre stenar, torkade blommor eller något som matchar ditt kök. Du kan också använda glasburken som vas som du ställer lite mindre blommor i som exempel lavendel, prästkrage eller smörblommor. Placera glasburken i mitten av köksbordet.

Tandborsthållare

Glasburkar är kanske inte lika snygga som riktiga tandborstmuggar, men de gör jobbet minst lika bra och är ett utmärkt alternativ om du inte orkar köpa.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar