fbpx

Dags att organisera i hemmet? – 5 tips som gör det smidigare

by Redaktionen

Är det dags att ta tag i hemmet och börja organisera? För att hjälpa dig att göra den här processen så smidig som möjligt kommer här några enkla men smarta tips.

  1. Ta reda på hur du vill ha det

Det finns så många olika sätt att organisera ett utrymme. Det beror ju såklart på att alla har olika behov. Vissa människor vill att saker ska se estetiskt tilltalande ut medan andra bara vill begränsa kaoset. Vår poäng är att oavsett vad du behöver är det viktigt att först undersöka och leta efter inspiration och tips. 

  1. Titta i garderoberna och se vad du har

När du väl förstår hur mycket kläder du behöver organisera kommer du bättre att förstå vad du behöver och hur mycket. Kanske ser du att den ena garderoben behöver ett mycket mer avancerat organisationssystem, och den andra nöjer sig med några trådbackar. Du förstår poängen. Så innan du åker iväg och köper massa – töm garderoben och se vad du har att arbeta med.  

  1. För litet utrymme?

Känner du dig uppgiven på grund av att du inte har rätt mängd lagringsutrymme för att kunna organisera? Ett vanligt misstag som många gör när de ska börja organisera är just detta. De har en garderob som de kanske inte utnyttjar till max och begränsar sig till den. Men om du till exempel har en garderob med en stång eller bara några få hyllor – kan du ju alltid lägga till fler hyllor, trådkorgar eller någon annan typ av back (varför inte en gammal skokartong?) för att skapa mer organisation inuti.

Om du har en mindre lägenhet med endast en platsbyggd garderob kan en idé vara att investera i en fristående garderob som du kan ställa där det finns plats – alternativt se andra möjligheter som till exempel att ha lådor under sängen.

  1. Tillåt lite röra…

Överväg att ha ett organisationssystem i din garderob som tillåter lite röra här och där. Till exempel är det bra att ha mindre lådor i garderoben där du bara kan slänga in ihoprullade strumpor och trosor. Där hittar du dem alltid oavsett om de ligger slarvigt.

  1. och gör rum för lathet!

Livet är rörigt och det kommer alltid vara rörigt. Man orkar inte alltid ha huset eller lägenheten tipptopp. Speciellt inte om du bor med andra. Därför rekommenderar vi att du gör rum för små genvägar. Detta kan till exempel vara en fin bricka på köksbordet där post och dylikt kan få ha en plats – istället för att bara läggas slarvigt någon annanstans. Eller en korg i hallen, i trappen eller på något annat lämpligt utrymme där du kan slänga ner saker som du inte på sekunden orkar lämna på dess rätta plats. En annan riktigt bra sak är att ha en korg bredvid smutstvätten som kan fånga upp den rena tvätten som du inte orkat eller hunnit vika. Ha även en korg i sovrummet för att undvika att slänga kläder på golvet varje natt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar