fbpx

Så gör du egna påskdekorationer – utan fjädrar

by Redaktionen

Allt slags pyssel och handarbete är bra tidsfördriv. Här kommer ett axplock av påskpynt som du enkelt gör själv eller med barnen. Det blir personligt och roligt!

Djurvänligt pyssel

Sedan det blev allmänt känt att fjädrar, som traditionellt använts i påskpynt, kan ha plockats från levande fåglar och att det sällan står på förpackningen var fjädrarna kom ifrån, har allt fler av djurskyddsskäl börjat använda andra typer av pynt. Det blir minst lika fint och många gånger ännu vackrare.

Papper och ull i påskriset 

Det är lätt att tillverka tyllbollar, ulltussar, garnbollar eller pappersfjädrar. Välj material och färger och följ en tutorial. Vi har plockat fram några.

Proffspysslaren Kreativa Karin gör stiliga påskfjädrar av papper:

Tjusiga men jätteenkla vårblommor av silkespapper à la Batts and Jara:

Ulltussar blir fint pynt i påskriset. Färgglad ull köper du i hobbyaffärer och i vissa garnbutiker, samt till exempel i Ölands Gårdsbutik på nätet.

Sofias Creative Corner gör fina fjädrar av ullgarn, och visar hur du kan tömma och måla ägg, och göra fina påskkycklingar med hama-pärlor.

Påskpyssel för barn med sådant man brukar ha hemma

Melina Ede ger dig några idéer för perfekt påskpyssel med barn. Det blir en påskhare av en strumpa, påskkort som ser ut som en kanin, en kyckling av disktrasa och ägg av tidskriftsremsor.

Sy enkla fåglar av tyg

Den som kan hantera en symaskin kan göra dessa supersöta fåglar att hänga i påskriset eller i fönstret, Karolina Graff visar hur.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar