fbpx

8 mysiga saker som fixar julkänslan där hemma

by Redaktionen

Tro det eller ej men snart är det faktiskt jul! Dagarna är kortare, vädret kallare och de klassiska julsångerna börjar spelas på radion. Julen är bara några veckor bort och det betyder att det snart är dags att börja julpynta. Har du svårt att hitta inspiration eller veta hur du får ditt hem att kännas juligt? Ingen fara! Här är några juliga förslag som du säkert kan dra nytta av

Byt kuddfodral och ladda med varma plädar

Hur lång tid tar det att byta kuddfodral? Inte mer än 5 minuter eller hur? Att byta kuddfodral är ett enkelt sätt att få in mer julkänsla i ditt hem. Köp några röda och gröna kuddfodral i antingen tyg eller om du vill lyxa till det lite, i sammet. Eller så går du all-in och köper kuddfodral i riktiga julmotiv med exempelvis tomtar, renar, julgranar eller snögubbar på. 

Tänd doftljus

Aromatiska dofter av kanel, tall och bär framkallar just den där härliga känslan av jul .Att placera individuella doftljus i dina fönster och runt om i ditt hem är det perfekta sättet att framkalla julstämningen. 

Känner du dig mer traditionell?

Om du föredrar att hålla det mer traditionellt, skapa din egen juliga doft genom att lägga i kanelstänger, barr, mandariner, kryddnejlika i en kastrull med vatten. Låt den stå och sjuda på spisen och känn hur den sakta fyller ditt hem med ljuvliga dofter. 

Lägg till glitter i hemmet

Glittergirlanger finns i en uppsjö av färger. Dessa glänsande girlanger kan få vilket rum som helst att se juligt ut. Vira dem runt julgranen, längs med dörrar, på fönsterbrädor eller ovanför ett skåp. Har du en balkong eller uteplats som du vill dekorera? Då är dessa ett utmärkt alternativt då de tål alla väder!

Lägg till lite snö

Julen och vintern är den tid på året då vi förväntar oss snö. Men oftast kommer inte snön hur mycket vi än vill ha den och då kan konstsnö vara perfekt att dekorera med. Strö bara lite konstnö här och var så kommer du garanterat få till den där juliga känslan i ditt hem. Strö längs hela fönsterbrädan, på julgranen, på kransar eller var helst du vill. En positiv sak: Den här snön kommer inte att smälta och går även smidigt att dammsuga upp.

Lägg till en krans

Förståeligt nog är en av de mest populära juldekorationerna den klassiska kransen. Kransar placeras vanligtvis på ytterdörren till ett hem och är ett utmärkt sätt att få lite julkänsla redan innan man stiger in i hemmet. En krans känns både hemtrevligt och inbjudande ut.  

Ljusslingor och lyktor

Ett annat snabbt sätt att både få det juligt hemma men även visa andra att du lagt ner tid på att dekorera är att sätta upp några ljusslingor. Fäst dem på ditt balkongräcke eller lägg dem på din fönsterbräda– eller om du bor i hus, vira dem längs en buske eller ett träd. Vad finns det inte att älska med ljusslingor och lyktor? De är lätta att sätta upp och gör enorm skillnad för både dig (och grannar). Det är faktiskt väldigt mysigt när både du och grannarna hänger ut ljusslingor på era balkonger eller i trädgården.

Överblivet julpynt

Har du något julpynt som du redan nu vet att du inte kommer att hänga upp i julgranen? Göm inte undan det i en låda utan använd dem för extra inredning i huset istället! Vilken skål eller burk som helst kan enkelt fyllas med dessa julpynt. Lägg i några kottar och en liten järnek tillsammans med ditt julpynt i en skål och ställ på bordet för en julig och festlig känsla. Strö även lite konstsnö för den ultimata julkänslan! 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar