fbpx

15 aktiviteter som du kan göra på nyårsafton

by Redaktionen

Har du svårt att tänka ut saker att göra på nyårsafton? Har du inga särskilda planer så finns det faktiskt massvis saker som du kan göra hemma. Det behöver inte vara komplicerat och du behöver inte ordna en stor middag. Samla lite vänner eller familj, beställ någon take-away och inspireras av dessa förslag som ni kan göra under kvällen

Gör några goda cocktails

Att fira hemma betyder att du inte behöver stå i kö för att köpa en dyr drink. Fyll på ditt förråd med ingredienser till några goda drinkar. Sen är det bara att blanda ihop några festliga cocktails när kvällen närmar sig. Experimentera med några drinkar som du aldrig har testat förut. Om du eller någon i ditt sällskap inte dricker alkohol kan du göra goda mocktails istället. 

Spela brädspel

Klassiska brädspel är verkligen en rolig grej att köra på nyårsafton. Allt från monopol, twister, ticket-to-ride borde finnas tillgängliga. Oavsett ålder på de som ska spelas är ingenting för barnsligt. Dessutom är sällskapsspel det bästa sättet att få igång skratt och social interaktion. 

Unna dig en lyxig champagne

Starten på ett nytt år är definitivt en dag att fira. Se till att du har minst en riktig flaska champagne till hands att poppa vid midnatt. Tänk på att köpa något festligt alkoholfritt bubbel också. 

Övernatta i vardagsrummet

Ta med alla dina mysigaste kuddar och filtar, mysiga lampor till vardagsrummet och övernatta med dina vänner, partner, husdjur eller familj. Du/ni kan vara uppe till sent och titta på film, dricka goda drinkar och äta gott snacks och sedan kan ni bara somna på plats där ni är. 

Ha ett filmmaraton

Ett filmmaraton hela dagen och hela natten, visst låter det skönt? Det är ett underbart sätt att avsluta året på. Du kan också enkelt kombinera det med den där dyra flaskan champagne, dina cocktails och övernattningen i sovrummet. 

Unna dig egen tid

Det är inte alltid en dålig idé att avsluta året själv. Så om du inte har några planer så är det här en perfekt dag att ta tid för sig själv. Egen tid kan se olika ut för var och en av oss men vi slår vad om att det finns ett par saker som du skulle älska att göra. Så unna dig.

Några andra roliga små tips 

  • Skriv en lista på vad du vill göra nästa år. Någon speciell plats du vill besöka, någon kurs som du vill gå eller någon sport du vill pröva på?
  • Boka en semester eller planera en resa bort. Även om du inte har möjlighet att boka en resa så kan det alltid vara roligt och spännande att börja planera den och drömma sig bort. 
  • Bjud hem dina föräldrar, syskon eller någon bekant du inte träffat på länge på middag.
  • Pyssla! Gör en bildbok med allt det bästa som har hänt i år.
  • Att träna mer brukar vara nummer 1 på nyårslöftet. Ta det till nästa nivå och gå till gymmet redan på nyårsafton. 
  • Turista i din egen stad – besök några olika sevärdheter 
  • Sök upp några barer som fått bra omdöme i din stad och besök dem! 
  • Utmana dig själv och prova ett helt nytt recept
  • Rensa ur garderoben och donera dina kläder till välgörenhet
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar