3 snygga stilar för din balkong

by Redaktionen

Det är snart dags för vårstädning på balkongen. Bort med skräp och vinterförvarade prylar! Utemöbler och blommor ska dit. Men hur ska du tänka när du inreder balkongen?

Vilken funktion ska din balkong ha?

När du ska inreda din balkong är det viktigt att tänka ut vad du vill göra på den. Ska den vara en plats där du slänger dig ner och slappar? Vill du ha en gammaldags trädgårdskänsla på din balkong? Eller har du en liten balkong och vill ändå få plats med en liten matgrupp? 

Funktionen är helt klart avgörande för hur du ska utforma din balkong. 

1. En balkong att chilla på

En soffa för utomhusbruk för att slänga dig ner i, med några fina och mjuka kuddar, passar dig som vill slappa med en god bok eller en vinglas i handen, eller bara ta en tupplur. 

En skön och praktisk soffa med dynor av vattenavvisande tyg. Foto: IKEA.

En hängstol funkar på samma sätt – om du har någonstans att hänga upp den – men tar mindre plats. Har du gott om plats är en hängmatta ett skönt alternativ. Även solsängar är sköna att slumra på, dem kan du ha på en balkong med riktigt soligt läge.

Ett snyggt litet sidobord bredvid, gärna av metall, några växter – och mysplatsen är klar.

2. Klassiskt med rotting

Rottingmöbler har länge varit populära för utomhusbruk. De är eleganta, tål sol och regn relativt bra och är lätta att flytta runt vid behov. De nya, plastiga flätade materialen är tåligare, men riktig rotting vinner om du vill ha en stilig och vacker balkong. Rotting är också ett miljömedvetet val och trendigt nu, som alla naturmaterial.

Foto: IKEA

Det finns soffor, fåtöljer och soffbord i olika utföranden, oftast i naturfärgat eller vitt. Vill du ha det riktigt personligt målar du om dina rottingmöbler med din favoritfärg. Med nya sittdynor får du fram den känsla du vill ha i år. 

Vare sig du har en hel rottinggrupp för familjens fika, eller en enstaka rottingstol för dina egna lugna stunder med en fotpall och en rottingkorg för handarbetet bredvid, blir din balkong både hemtrevlig och stilig med rottingmöbler.

3. En oas med blommor och grönt

Även en liten balkong kan bli en riktig oas för sköna stunder. En hel hylla med gröna växter, blommor i amplar och balkonglådor – och du sitter mitt i naturen.

Ett traditionell café-set, med ett litet bord och två nätta stolar i metall eller trä, passar i stilen och får plats på en liten balkong. Ännu bättre om de är hopfällbara.

Foto: IKEA

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar