fbpx

Så anordnar du en lyxig brunch för kompisgänget

by Redaktionen

Gör en mysig och lyxig brunch för hela kompisgänget. Tänd ljus, duka upp och bjud på godsaker som pannkakor, ägg och scones. Här är tips på hur du gör en oförglömlig brunch. 

Servera snyggt 

För att få riktigt mysig stämning gäller det att förbereda brunchen. Tänk lyxig buffé där du dukar upp allt på olika tallrikar. Lägg gärna lite tid när du lägger upp maten och använd helst riktiga tallrikar istället för engångstallrikar – det blir finare och lyxigare. 

Ett dukat bord

Innan gästerna kommer kan du duka fram ditt finaste porslin. Har du inte flera tallrikar av samma är udda porslin alltid fint. Ta gärna in detaljer från naturen som blad, grenar, blommor och stenar. Tänd ljus och sätt gärna på en lista med mysig bakgrundsmusik. 

Bjud gärna på flera drycker

Det godaste är att dricka både något varmt och något kallt. Kaffe eller te är givet – kanske kan du skumma mjölken och värma den innan för extra lyx. 

Har du en råsaftcentrifug kan du göra egen juice. Det bästa är att du kan gå på vad som är i säsong. Nu är exempelvis äppelsäsongen igång! Det går även att lämna in sina äpplen på ett musteri, så kan du servera din egna must. Annars fungerar butiksköpt juice minst lika bra – välj en riktigt god juice och lägg i lite extra is och mynta för extra fräschör. 

Pannkakor eller våfflor 

Svenska klassiska eller amerikanska pannkakor? Det som oftast är mest poppis på brunch är alltid pannkakor eller våfflor. Varför inte testa att göra mer salta tillbehör till pannkakorna eller våfflorna nästa gång. Fetaost och avokado, smörstekt svamp och riven ost eller varför inte skagenröra? Det gör dem mer matiga och kommer att göra succé på brunchen. 

Ett annat alternativ är att göra fattiga riddare på dagsgammalt bröd eller bananpannkakor om du vill ha ett nyttigare, glutenfritt alternativ. 

Yoghurt och granola

Imponera med hemmagjord granola. Det bästa är att du kan förbereda dagen innan. Blanda nötter, kokosflarn och frön med kokosolja och rosta i ugnen. Servera med yoghurt, gärna grekisk för extra mycket smak. 

En varm rätt med ägg

Omelett, äggröra eller kanske ägg benedict skulle passa din brunch. Äggrätter är mättande, vackra och supergoda. Ont om tid? Koka några ägg kring 6 minuter för bästa resultat. 

Vilket bröd?

Har du tid kan du baka egna scones. Det finns inget som är så gott som cream cheese, scones och lite marmelad. Ska du handla i butik brukar surdegsbröd alltid vara en hit. Välj några goda pålägg som ost, någon grönsak och en bra marmelad som exempelvis fikonmarmelad. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar