Ta med din hund på restaurang och fik i Stockholm

by Redaktionen

Allt fler restaurangägare har börjat inse att människor ser sina husdjur som familjemedlemmar. Med andra ord blir det allt vanligare med restauranger och fik som tillåter fyrfotade vänner bland middagsgästerna. Det finns till och med ställen där husdjuren hamnar i fokus medan du som ägare kan slå dig till ro och se din vän bli riktigt bortskämd med godsaker.

Under Kastanjen

Det är inte enbart människor som älskar Gamla stan. För en hund är Stockholms äldsta stadsdel något av ett Mecka, med alla dofter och fötter som samsas i gränderna. Under Kastanjen bjuder på såväl frukost som lunch och middag. Har din jycke tur så kanske han blir bjuden på hemmagjorda köttbullar.

Mahalo

Tycker du och din fyrbenta familjemedlem om vegansk mat så kan ni med fördel bege er till Mahalo, som finns både på Södermalm och i Vasastan. Här serveras sojaburgare med sötpommes, hemmagjord falafel med hummus, glasnudelsallad med färska örter samt en rad andra supergoda vegorätter.

Café Foam

Om du och din hund är fans av minimalism så ska ni ta er till Café Foam och njuta av deras vita och rosa inredning. Gillar ni skådespelare och kungligheter så kommer ni inte bli besvikna då det här är ett ställe som lockar till sig berömdheter i världsklass. Maten är delvis gjord på ekologiska och närproducerade råvaror.

Flickorna Helin

I byggnaden Skånska Gruvan på Djurgården hittar ni Flickorna Helins hundvänliga restaurang och café. Här kan ni köpa allt från dagens rätter till hembakade tårtor och smörgåsar. Maträtterna hämtar inspiration från hela världen och är alltid tillagade på säsongens grödor.

Himmelska hundar

Vill du att din minsta familjemedlem ska känna att han/hon kommit till ett riktigt himmelrike så är det Himmelska hundar på Gärdet ni ska gå promenera till. När din hund går härifrån kan han/hon skryta med att ha valt mat från en speciell hundmeny. Själv har du kunnat vraka och välja mellan en uppsjö av trevliga rätter och drycker. Vill ni slå på riktigt stort så kan ni be personalen att ordna ett tvättäkta hundparty med tårta.

Dog Bakery

Det relativt nya hundkonditoriet i Vasastan har redan tagit Stockholm med storm. Här kan din hund få specialgjorda popcorn, chokladkakor (utan choklad förstås), pepparkakor, veganska hundben, varmkorv med bröd, lussevovvar och öl. När din vän fyller år kan ni välja mellan en rad olika födelsedagsaskar som kommer göra hundarna i grannskapet gröna av avund.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar