fbpx

Det här ska du tänka på inför semester med hund

by Redaktionen

Bada, vandra, slappa och resa – det finns massor av aktiviteter under sommaren att göra tillsammans med sin hund. Däremot finns det en hel del att tänka på innan säsongen tar fart. Här är allt du behöver veta innan du semestrar med din hund. 

Hitta rätt boenden

Alla hotell tillåter inte hundar på rummen. Gör ordentlig research innan du bokar hotell och säkerställ att du får ta med dig djur. För att vara helt säker bör du ringa hotellet innan, eftersom det är inte alltid säkert att de har uppdaterat reglerna på sin sajt. 

Lämna inte hunden ensam i bilen

Det sprids många bilder med varnande ord i sociala medier, men fortfarande dör hundar som lämnats ensamma i en varm bil. Därför ska du aldrig lämna hunden när du gör ärenden eller hittar på någon aktivitet utan hunden. Det går väldigt snabbt innan bilen har blivit för varm. Misstänker du att din hund har blivit överhettad ska du genast ta kontakt med veterinären och börja att kyla ner hunden. 

Evedensia djursjukvård skriver att symtom på värmeslag är en hund som dreglar, har svårt att andas, får hög puls, vinglar, kräks och har diarré. Hunden kan även upplevas som orkeslös, stirrig, förvirrad och orolig. Den kan också söka sig till vatten och kalla ytor, exempelvis svala golv. Går hunden in i chock, med låg puls och blodtryck, är det ett livshotande tillstånd. 

Ta med vatten 

För att inte hunden ska dricka vatten som kan göra den sjuk, ta alltid med vatten. I djurbutikerna finns speciella vattenflaskor för hund, även om en vanlig skål vatten fungerar minst lika bra. 

Anpassa aktiviteterna efter hunden

När du reser med en hund är det bra att anpassa resan efter den. Är det dags för människorna i familjen att bada kan man undersöka om det finns ett hundbad i närheten så att hunden får svalka sig. Det är inte bara i bilen som hunden kan bli överhettad, utan det gäller även på stranden. Låt hunden ha möjlighet att ligga skuggan och var vaksam över de eventuella symtomen på överhettning. Se även till att hunden inte sväljer vattnet då det kan vara skadligt. 

Ett annat sätt att anpassa aktiviteterna efter hunden är att göra en resa som uppmuntrar till äventyr och motion. Vad sägs om att åka till fjällen och fjällvandra med hunden? Det blir en härlig stund för ditt djur och en resa du aldrig kommer att glömma. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar