Lär dig att hålla isär alla inredningsstilar

by Redaktionen

Är du en av alla svenskar vars hem är en enda röra av olika stilar? Då kan det vara hög tid att göra en ordentligt ommöblering och försöka hålla dig till en stil eller högst ett par. Retro, modern stil, Hollywood Glam, trend, lantlig stil och skandinavisk stil är några inredningsstilar som är på modet just nu, och flera av dem går faktiskt utmärkt att kombinera.

Retro

Vill du vara totalt rätt i tiden så är det retro du ska satsa på. Köper du dina möbler i second hand-butiker så gör du något för vår planet samtidigt som du ger dig själv en unik inredning som inte går att hitta hos de större varuhusen och inredningsbutikerna. Handlar du på loppis så är det dessutom helt okej att köpa möbler i plast, för så länge som de kommer från 50-, 60-, 70- eller 80-talen så kan de knappast kallas för miljöbovar. Vill du ha det perfekta retrohemmet så ska fokusera på dova färger, till exempel petrol, senapsgult och mossgrönt.

Modern

Den moderna inredningsstilen är en stil som går utmärkt att kombinera med retromodet. Blanka ytor, stora posters och lugna färger är företeelser som hör till den moderna stilen. Här handlar allt om image så du behöver aldrig leta efter något som är det minsta tråkigt och funktionellt.

Hollywood Glam

Är du förtjust i allt som känns överdrivet, färgstarkt och till och med fejkat? Då ska du ta dig en närmare titt på inredningsstilen som brukar gå under namnet Hollywood Glam. Stora kristallkronor och statyer mitt i vardagsrummet är inget du får vara rädd för om du tänker hänge dig åt Hollywood Glam på allvar.

Trend

Den här stilen påminner i mångt och mycket om den moderna, och passar framför allt mindre lägenheter i innerstaden. Svartvit fotokonst, grafiska affischer och trendiga kuddar är ett måste om du vill kunna säga att du inrett enligt trendstilen.

Lantlig stil

En stil som varit på tapeten i många år nu är den lantliga. Den här inredningsstilen karaktäriseras av vitmålade väggar och blommönster. Linne, bomull, keramik och trä är populärt bland alla som förespråkar det lantliga hemmet.

Skandinavisk stil

Många inredningsexperter brukar dra paralleller mellan det skandinaviska och det minimalistiska. Ett typiskt skandinaviskt hem präglas av ljusa träslag samt naturmaterial som ull, linne och skinn. Den vita färgen är alltid dominerande men får gärna kombineras med en accentfärg.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar