fbpx

Så blir du av med bananflugorna

by Redaktionen

Augusti – sommarens värsta månad när det kommer till bananflugor. En enda bananfluga kan lägga upp mot 500 ägg i frukt och grönt på en vecka, så det är lätt att de börjar ta över hemmet. Det finns många enkla, giftfria sätt att bli av med dem. Följ alla steg så har du snabbt ett hem utan bananflugor. 

Rensa bland frukt och grönt

Bananflugorna har en festmåltid om du har gammal frukt och grönt framme. Börja med att rensa bort det som är gammalt och lägg in en del i kylskåpet. Vissa grönsaker och frukter trivs ofta bättre i rumstemperatur, men det är bättre att lägga in dem i kylen för att undvika flugorna. 

Diska oftare

Låt inte disk stå utan diska stekpannor och liknande direkt för att undvika bananflugor. Ta även bort matrester från diskhon direkt och släng soporna oftare. Glöm inte att skölja ur glas med slattar av läsk, öl och vin – bananflugorna älskar det. 

Gör en egen flugfälla

Det är enkelt att göra en egen flugfälla hemma. Allt du behöver är vinäger, honung, ättika eller sirap och diskmedel. Blanda någon av vätskorna med några droppar diskmedel. Diskmedel gör så att ytspänningen försvinner och därmed kommer flugorna att drunkna i 

Häll varmt vatten i vasken

Bananflugorna lägger ofta ägg i vasken, förutom i grönsaker och frukt. Koka upp vatten och häll i vasken, gärna flera gånger om dagen så kommer äggen inte att kläckas alls. På så vis kommer du få ett flugfritt hem snabbare. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar