fbpx

Naturliga sätt att bli av med myror i och utanför ditt hus

by Redaktionen

De flesta husägare har nog stött på myror i eller utanför sitt hus någon gång. Det är ett mycket vanligt problem och även om myror kan vara irriterande är det inte svårt att få bukt på dem (och hindra dem från att återvända). Du kan bli av med myrorna på naturlig väg – följ bara dessa enkla steg som vi listar nedan

Hur du blir av med myror inomhus

  • Steg ett är att gå till botten med vad som lockar myrorna. Det kan vara allt från gamla matrester bakom och runt din spis eller ett ostädat skafferi. Det finns alltid en källa – myrorna är inte inne hos dig bara för de tycker de är kul. Städa upp det som du misstänker har lockat dina nya hyresgäster och om du har tur så flyttar de ut efter ett tag på egen hand.
  • Oftast följer andra myror i stacken ett spår av feromoner som andra myror lämnat för att visa vägen till ett bra matställe. Så att bara sopa bort myrorna kommer inte lösa ditt myrproblem. Du måste helt enkelt förstöra deras spår – och detta kan du göra med en blandning av en del vinäger och tre delar vatten. Enklast häller du i blandningen i en sprayflaska och sprayar det helt enkelt där du har sett myrorna.
  • Ett annat sätt att eliminera myrorna inomhus är att blanda pepparmint eller lavendelolja, dessa lukter avskyr myror nämligen. Spraya detta på de vanligaste ingångarna som myror tar som fönsterbrädor eller dörrkarmar.
  • Har du prövat alla naturliga sätt att försöka bli av med dina myror utan resultat? Om du bestämmer dig för att köpa kemiska bekämpningsmedel är det viktigt att du noggrant läser instruktionerna. Vissa kan faktiskt vara skadliga för husdjur och barn så det är viktigt att du har noga koll så ingen går nära medlet.
  • När du sprayat eller lagt medlet på myrorna och deras ingång är det viktigt att du inte dödar myrorna på egen hand. Myrorna gör faktiskt de hårda arbetet åt dig genom att de tar med sig det giftiga medlet till boet.

Hur du blir av med myror runt din tomt

  • Leta efter myrstackar runt om i din trädgård. Hittar du inga myrstackar kan du istället leta efter stubbar, vedhögar, skadade träd eller gamla utomhusmöbler. Vissa myror tenderar nämligen att gömma sig i skadat eller blött trä. Kom även ihåg att leta längs din husgrund.

När du har lokaliserat myrornas bo så är ett naturligt sätt att bli av med myrorna att hälla kokande vatten över boet. Det enklaste sättet att hålla myror borta från din tomt är att sköta den. Ta bort eller trimma buskar intill ditt hus (dessa kan ge myror lätt åtkomst att ta sig in.) Försök även i den mån du kan hålla din altan och uteplats ren genom att ta bort sött spill som socker, saft och andra sötsaker.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar