fbpx

Bananflugor – så blir du av med dem

by Redaktionen

Under sommarhalvåret har många problem med irriterande bananflugor. Hur man än försöker få bort dem blir de bara fler och fler. Men det är inte svårt att bli av med flugorna – bara man vet hur man gör. Här är våra tips. 

Häll kokande vatten i diskhon

Flugorna lägger ofta sina ägg i diskhon. Häll kokande vatten i diskhon flera gånger om dagen så koagulerar deras ägg. Gör detta under en till två veckors tid så blir du garanterat av med bananflugorna. Däremot måste du ta tag i de vuxna individerna också. 

Förvara frukt i kylen

Flugorna lever på att äta skadad eller rutten frukt. Förvarar du frukten i kylen under sommarmånaderna har bananflugorna inte lika mycket att äta. Rutten frukt som ligger i fruktkorgar måste slängas så fort som möjligt. 

Släng soporna direkt!

Bananflugor trivs som bäst bland gamla sopor. Gå ut med soppåsen direkt så har de ingen chans att föröka sig eller festa på innehållet i soporna. 

Rent kök är bästa receptet

Som sagt älskar bananflugorna ruttna frukter och sopor. Genom att hålla rent i köket så har inte bananflugorna något att knapra på. Torka upp fläckar direkt och handdiska det som inte får plats i diskmaskinen.

Bästa bananflugefällan 

Ta fram några små skålar. Rör ihop några matskedar vinäger och en klick honung. Avsluta med en droppe diskmedel för att ta bort ytspänningen, vilket gör att bananflugorna sjunker direkt. 

Flugfälla med vin 

Förutom att gilla matrester och rutten frukt, är bananflugorna finsmakare. De älskar nämligen vin. En annan bra flugfälla är därför att lägga ut lite vin i en skål med en droppe diskmedel. 

Ättika och saft

En annan vanlig flugfälla är att blanda någon matsked ättika med outspädd saft. Lägg på en droppe diskmedel även här för att ta bort ytspänningen. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar