fbpx

5 grillar till sommarens grillkvällar

by Redaktionen

Längre kvällar ger mer möjlighet att vara utomhus. Det betyder även att grillsäsongen sätter igång. I vår guide hittar du tips på grillar i alla prisklasser som passar allt för att steka på hamburgare till mer avancerad matlagning. 

1. För grillproffset

Det här är en lyxversion av en gasolgrill. Bluegaz X1 Premium, som den heter, är tillverkad i rostfritt stål och aluminium. Den har fyra rostfria brännare och snabb sizzle burner för den som gillar extra hög grilltemperatur. Att grilla på riktigt hög värme ger ett saftigt, mört kött. 

Den har en väl tilltagen grillyta, två sidobord, ett förvaringsskåp och sex krokar för köksredskap. Locket är dubbelmantlat för att hålla inne värmen, samt att det finns en temperaturmätare. Kostar 12 995 kronor och kommer från Bluegaz. 

Bluegaz

2. Stilren nyhet

Snygg, stilren gasolgrill från Ikea med inbyggd termometer som håller koll på temperaturen. Den har fyra brännare där du lätt kan ställa in vilken temperatur du vill åt, från låg till hög värme. Grillen heter Grillskär och kostar 3 995 kronor. 

Det finns även en diskbänksenhet och en köksö att komplettera med för att få ett helt utekök. Dessa delar ingår i kollektionen Grillskär och säljs separat. 

IKEA

3. Lyxigaste grillen – Cool pelletsgrill 

Grillen heter Broil King Regal Pellet 500 och är en pelletsgrill med smoking och low & slow. Den är byggd att klara riktigt varma temperaturer – nämligen 350 grader. 

Temperaturen styrs av reglaget vid manöverpanelen eller via en app. Välj mellan “smoke”, “roast” eller “grillning.” Med Broil King Regal Pellet 500 finns även möjlighet att grilla med rotisserie. Den här lyxvarianten är den lyxigaste varianten i vår guide och kostar 21 900 kronor. 

Broil King Regal Pellet

4. Rejäl kolgrill

Kolgrillen Memphis Supreme har en stor grillyta med två olika temperaturzooner så att du kan grilla olika saker samtidigt. Gallret är i gjutjärn som fördelar värmen bra. Till grillen kommer även olika insatser som kan ersätta det runda gallret i mitten. 

Ställ av prylar och mat i underskåpen – här finns mycket förvaring. Häng upp grillverktygen för att spara plats, det finns flera krokar på sidobordet. Det finns även en skorsten på grillen, kapsylöppnare, ventiler och termometer. 

Grillen Memphis Supreme kommer från Rusta och kostar 4 495 kronor. 

Rusta

5. Bästa budgetalternativet

En enklare, men ändå bra grill är gasolgrillen Elements 2. Den fungerar på en mindre balkong eller terrass. På grillytan finns det plats att grilla för två till tre personer. Det finns sidobord på grillen för avställning och på krokarna och handtagen går det att hänga upp grillverktygen. Grillen har totalt två brännare och kommer från Rusta. Kostar 899 kronor. 

Rusta
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar