fbpx

7 snygga speglar

by Redaktionen

En spegel skapar dynamik i ett rum. Den har en förstorande effekt och gör att rummet upplevs som större. Använd en stor spegel eller flera små speglar för riktig wow-faktor. 

Här är sju riktigt snygga speglar till hemmet som finns i butik just nu. 

Hur ska jag tänka när jag inreder med speglar?

Speglar passar i stort sett i hela hemmet, framför allt i hallen och badrummet. En stor spegel i vardagsrummet kan också göra att rummet känns ljusare och större. 

En spegel passar även bra när du gör en tavelvägg. Då händer det lite mer i tavelväggen och bryter av. Använd gärna en oval eller rund spegel, eller kanske en guldspegel formad som en sol för att öka kontrasterna mot de fyrkantiga ramarna. 

Enligt feng shui ska du inte se dig själv ligga eller sitta i spegeln. En spegel sägs också reflektera energi och därför ska det undvikas i sovrummet. 

1. Elegant på väggen

Spegeln Loop är en elegant spegel med kant i mässing. Den är lätt att hänga upp tack vare öglan och har en förstorande effekt på trettio procent. Effekten gör att rummet känns större och passar därför perfekt i ett mindre rum. Loop kommer från House Doctor och kostar cirka 599 kronor. 

Bild: House Doctor

2. Snygg i stilleben

Den här snygga spegeln passar perfekt i ett svart stilleben. Franz är en stilren, enkel rund spegel med ram runt från Rusta. Det är ett bra budgetalternativ och kostar 199 kronor. 

Bild: Rusta

3. Organisk form 

Magisk spegel vid namn Pond från Ferm Living. Pond är inspirerad av böljande vatten och är en modern spegel med en ram i metall. Den finns i två olika storlekar, small och large, och kostar från cirka 2 985 kronor. 

Bild: Ferm Living

4. Klassisk med en twist

Rektangulär klassisk spegel med en ljusblå ram. Den blir extra fin på golvet och kan användas för att förstora rummet. Spegeln heter Tenna och kommer från Broste Copenhagen. Tenna kostar cirka 2 049 kronor. 

Bild: Broste Copenhagen

5. Kul kvadrat

Kvadratisk spegel med rundade kanter som blir lika fin i badrummet som i vardagsrummet. Spegeln Lindbyn kostar 299 kronor och kommer från Ikea. Den finns även i en svart variant. 

Bild: IKEA

6. Rätt med rotting

Trenden med materialet rotting verkar aldrig ta slut! Den här runda spegeln är personlig och blir fin mot i stort sett alla väggfärger. Spegeln Magela kommer från Ellos och har prislappen 799 kronor. 

Bild: Ellos

7. Häftigt blickfång

Den här spännande spegeln från AYTM heter Arcus. Arcus är spännande minimalistisk och är lätt att hitta en plats åt i hemmet tack vare sin stilsäkra, enkla design. Spegeln finns i tre storlekar, Small, Medium och Large och kostar från cirka 2 800 kronor.

Bild: AYTM
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar