10 saker du inte visste du kunde använda vodka till

by Redaktionen

Vodka är inte bara gott att ha i drinkar – utan är faktiskt användbart på många andra sätt. Med vodka kan du både rengöra smycken, lindra värk och städa badrum. Är du nyfiken på vad mer vodka kan vara bra för? Nedan har vi listat 10 saker som vodka kan användas till.

Lindra tandvärk

Om du plågas av tandvärk eller smärta i munnen men har svårt att ta dig till tandläkaren på direkten? Prova att gurgla med vodka – det är ett naturligt antiseptiskt medel. Drycken dödar inte bara bakterier, utan det kan också hjälpa till att bedöva det drabbade området.

Få ett knaprigt pajskal

Vodka kan komma väl till pass när man gör pajdeg. När man blandar pajdeg kan vodka i förhindra att själva skorpan blir seg. Denna seghet som ibland (tråkigt nog) uppstår är resultatet av de gluten som bildas när vete blandas med vatten.

Glasklara isbitar

Nästa gång du ska göra isbitar tycker vi att du ska pröva att blanda i lite vodka. Detta kommer att göra dina isbitar kristallklara istället för grumliga.

Få bort mögel

Stoppa mögel som bildas mellan kakelplattorna med en skvätt vodka. Låt det dra i 15 minuter, skrubba sedan noggrant med en gammal tandborste och skölj.

Fräscha upp dina fötter

Blötlägg illaluktande fötter i en balja med ljummet vatten och lite vodka för en extra djup rengöring. Har du problem med illaluktande skor? Om lukten inte tycks vilja försvinna i tvätten, eller om du inte kan tvätta dina skor kan du testa att prova spraya utspädd vodka direkt i dom.

Ta bort klistermärken

Att försöka skrapa av en prislapp eller annat klistermärke lämnar oftast alltid något märke kvar. Nästa gång du står där och vill ha bort något så ska du istället testa att skrubba med lite vodka– det kommer göra susen.

Döda ogräs

Letar du efter ett ogräsmedel fritt från kemikalier? Blanda vodka med vatten och några droppar flytande diskmedel i en sprayflaska och spraya direkt på dina fiender i trädgården.

Vädra garderoben

Känns din garderob lite instängd? Ta bort lukten i din garderob genom att spraya några av dina kläder (välj några som du vet inte får se ljuset så ofta) med outspädd vodka. Låt dem sen hänga och torka ett slag utomhus.

Bli kvitt frisset

Ditt hår kan också behöva en drink! Det enda du behöver göra är att hälla några droppar vodka i ditt schampo. Den höga syran i vodkan hjälper till att hålla bort frisset i håret vilket gör de mer lättjobbat.

Rengör dina smycken

Om dina smycken tycks behöva få tillbaka sin glans så kan du blötlägga dem i vodka i fem minuter och sen skölja av dem med vatten.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar