fbpx

7 snygga tapetfavoriter

by Redaktionen

Är det dags att tapetsera om ett rum? Det finns massor av fina tapetnyheter i butikerna just nu. Roligast förvandling får ett rum med hjälp av de trendiga mönstrade tapeterna. Mönstrade tapeter livar upp rummet och ger det karaktär – det är ett enkelt sätt att förändra ett helt rum. Välj bland till exempel romantiska, geometriska eller botaniska mönster. 

Ledorden för årets tapettrender är romantiskt, lantligt och botaniskt. Blommor och bladverk är absolut de mest populära mönstren. Välj mellan storblommigt, småblommigt eller maffiga gröna växter. Färgskalan är i djupa blå eller gröna toner och beiga nyanser. Vissa nyanser av rosa och rött är också populära. 

1. Stilistisk havsbotten 

Tapeten Aquila Cloud föreställer ett mystiskt korallrev i svartvitt. Upptäck livet på havets botten med snäckor och koraller. Den dramatiska tapeten passar i rum som behöver lite extra krydda. Aquila Cloud, R17481, kostar 830 kronor/rulle och kommer från Rebel Walls.

2. Behaglig botanik

Den romantiska tapeten från Rusta föreställer ljuvliga krysantemum med gröna blad mot en ljust beige bakgrund. Den ger rummet en skön, avslappnande känsla.Tapeten är av varianten non-woven. Tapeten kostar 299 kronor/rulle.

3. Geometriskt uttryck

Det här är en häftig tapet med geometriskt mönster. Lines Geomatric här kommer från Wallpaper by Ellos och kostar 1 799 kronor för en rulle. Tapeterna är märkta med Made in Sweden, vilket betyder att tapeten är helt eller till största del är tillverkad i Sverige. 

4. Röd romantik

Vacker tapet i rödrosa nyanser som passar extra fint i sovrummet. Kostar 829 kronor/rulle hos Ellos Home och kommer från Duro. Tapeten heter Britas hus och produceras i Sverige. 

5. Maxat mönstrat

Den nya kollektionen Swedish Designers från Boråstapeter innehåller spännande moderna mönster. Tapeterna är ofta färgstarka och blommiga. Den här tapeten heter Zinkorre och har ännu inte lanserats. Kollektionen lanseras i början av oktober och tapeterna är tillverkade i Boråstapeters egen fabrik i Borås. 

6. Grönskande koloni

I Sandberg Tapeters senaste kollektion Kolonin hittar man den här blommiga tapeten. Den heter Belinda Garden Green och kostar 239 kronor/m2. Tapeten är dekorerad med maffiga magnoliablommor mot en snygg grön botten. Finns även i en färgställning med blå blommor och beige botten. 

7. Harmonisk känsla

Color Stories heter kollektionen som går i en sval nordisk färgskala. Tapeterna är enfärgade utan att vara tråkiga, och passar den som tycker om en mer stilren inredning, eller så matchar du med tapeter med mönster. På bilden blandas flera tapeter och har artikelnumren 220851, 218509, 218500 och 48444.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar