fbpx

9 tips när du vill måla din garderob

by Redaktionen

En ny ton kan ge din garderob nytt liv, varför inte prova klassiskt grått eller upplyftande ombré?

Många av oss har en garderob i hemmet som vi inte har valt, kanske den kom med huset, ärvts av familj eller skänkts av vänner. Om du vill ge din garderob en uppdatering kan du kolla in dessa tips och fundera över om något av dem kan göra att du blir mer förtjust i din möbel.

 

Matcha färgen med tonen på furumöblerna.

Tänk över vilken ton de andra trämöblerna i rummet har och matcha färgen på garderoben med dessa.

Att välja en mörkare färg än väggen bakom skapar en kontrast och kan bli ett intressant inslag, istället för att välja det säkraste alternativet, vitt.

När du målar garderobens dörrar, se till att dessa först målas öppna och sedan stängda för att komma åt överallt och inte glömma något område.

 

Uppdatera dina inbyggda garderober

Här har en hel vägg av inbyggda garderober målats i en djup grå ton, som kompletterar de andra mörka färgerna i rummet och får skåpen att sticka ut.

Det som kallas chalk paint passar på nästan alla ytor och blir ofta fint på garderobsdörrar med hemsnickrad stil.

Det är värt att först köpa ett färgprov och testa på ett litet område först (som på insidan) för att se om du tycker om effekten.

 

Testa ombré

En jämn garderobsdörr utan detaljer eller stora handtag är ett utmärkt ställe att våga sig på moderna effekter som färg i tekniken ombré.

Välj två färger som ligger nära varandra och blanda sedan in dem i varandra där de möts, det finns många tips på nätet om hur du bäst blandar kanterna för att få det bästa slutresultatet.

 

Skapa kontrast

Var inte rädd för att prova en mörkare färg, särskilt inte på en smalare garderob. En djupt grön färg skapar en helt annan känsla i rummet än en garderob som målats vit eller i en annan blek ton.

Använd en liten roller för att få ett jämt resultat på trä, och kom ihåg att ta bort handtag innan du målar för att enklare komma åt överallt och ett mer professionellt resultat.

 

Matcha med väggarna

Få inbyggda garderober att bättre smälta in i rummet genom att måla dem i samma färg som väggarna.

Detta är särskilt användbart i ett litet badrum för att undvika att skåpdörrarna sticker ut för mycket och tar över rummet.

En naturligt ”dyig” och matt färg är ett bra val i ett kompakt rum, då detta skapar en lugn känsla. Sängkläder i en liknande nyans kompletterar och skapar ett rofyllt rum.

 

Lägg till ett mönster

Om du är artistiskt lagd kan den stora vita duk en garderob erbjuder vara ett utmärkt ställe att visa denna talang, och på så sätt ge rummet en personlig prägel.

Vare sig du väljer ett mönster som målats på fri hand eller stenciler bör du först markera ut mönstret med maskeringstejp för att skydda de områden som inte ska målas, innan du sätter igång det kreativa arbetet. Om du blir trött på mönstret kan du alltid måla över det igen.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar