Så stylar du ditt soffbord – några tips och idéer

by Redaktionen

Ditt soffbord är ofta i fokus i ditt vardagsrum så därför är det viktigt att styla det på ett sätt som kompletterar din övergripande inredning. Här följer lite tips om hur du kan tänka när du ska styla ditt soffbord som kommer få ditt vardagsrum att kännas ännu mer inbjudande 

Börja med en bricka: En bricka är en bra utgångspunkt för att styla ditt soffbord. Det ger inte bara struktur utan gör det också enkelt att flytta runt saker. Dessutom är det ett praktiskt sätt att hålla ordning på saker och ting och du kan enkelt ta bort den när du behöver utrymme för andra saker på soffbordet. 

Lägg till en bunt böcker: En bunt ”coffetablebooks” är ett klassiskt sätt att lägga till höjd och intresse i rummet. Leta efter böcker med vackra omslag eller sådana som matchar din inredning och stapla dem snyggt på brickan. Du kan också lägga till några mindre böcker ovanpå eller bredvid högen för lite variation. 

Ställ dit en växt: Växter är ett bra sätt att ge liv och färg. Välj en liten krukväxt eller en vas med färska blommor och placera den på brickan eller bredvid din hög med böcker. Din växt eller blomma (eller varför inte bägge två?) kommer att sprida härliga dofter och även rena luften lite. 

Blanda in olika föremål: Dekorativa föremål som skulpturer, figurer och ljus kan lägga till personlighet och stil på ditt soffbord. Leta efter föremål som matchar din inredning och variera höjden och formen för att skapa visuellt intresse. Se till att inte fylla bordet med för mycket grejor eftersom det kan få helheten att se rörig ut. 

Glöm inte glasunderläggen: Underlägg är inte bara praktiska utan har även förmågan att ge inredningen lite mer färg om du känner att den skulle behöva det. Välj ett set som matchar din inredning och ställ dem på bordet bredvid så du har dem nära till hands. Detta kommer att skydda ditt bord från spill.  

Lägg till en personlig touch: Slutligen –  var inte rädd för att sätta en personlig touch på ditt soffbord. Kanske är det ett familjefoto i en vacker ram eller en liten prydnadssak som har sentimentalt värde. Om du lägger till en personlig sak kommer hela rummet att kännas mer unikt.  

Så det behöver inte vara komplicerat att styla ett soffbord, eller hur? Genom att följa dessa enkla tips kan du skapa en vacker display som kompletterar din inredning och ger ditt utrymme personlighet. Var inte rädd för att experimentera och ha kul! Om du vill ha lite mer ingående inspiration rekommenderar vi att kolla på exempelvis Pinterest! 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar