Så maximerar du utrymmet i garderoben – 7 steg

by Redaktionen

Är du trött på att gräva i en stökig, oorganiserad garderob varje gång du behöver hitta något att ha på dig? Att organisera garderoben kan kännas tråkigt men med lite ansträngning och några praktiska tips kan du förvandla din röriga garderob till ett funktionellt och mer effektivt utrymme. Följ dessa 7 steg för att komma igång att rensa och organisera i din garderob redan idag! 

Rensa din garderob: Det första steget i att organisera din garderob är att rensa. Gå igenom alla dina kläder och accessoarer och bli av med allt som du inte längre använder, som inte passar eller är skadat och inte kan lagas. Var ärlig mot dig själv det vill säga håll inte i ett plagg som du inte har burit på flera år ”bara för att” eller ”det kanske kommer till användning snart”  

Kategorisera dina kläder: När du har rensat ut din garderob är det dags att kategorisera dina kläder efter typ. Gruppera liknande plagg tillsammans som byxor, klänningar, skjortor, t-shirts, tjocktröjor och kjolar. Detta gör det lättare att hitta det du behöver när du ska klä på dig. 

Maximera ditt utrymme: Överväg att använda utrymmesbesparande verktyg som krokar, hängande förvaring, förvaringslådor och hyllor för att få ut det mesta av ditt garderobsutrymme.  

Använd rätt galgar: Använd matchande galgar för att skapa ett enhetligt utseende och spara utrymme. Eller så har du olika färger för olika kategori som gör det ännu enklare att hitta kläder. Välj praktiska galgar som tar mindre plats och tänk även på att välja en galge som håller kvar kläderna. Har du lite mer ömtåliga plagg är det bra att skaffa en sammetsgalge. 

Förvara säsongsbetonade föremål: Förvara kläder och accessoarer som inte är i säsong på en separat plats för att frigöra så mycket utrymme som möjligt i din garderob. Använd plastbehållare eller vakuumförseglade påsar för att skydda dessa kläder från damm och skador. 

Investera i lådavdelare: Lådavdelare kan användas för att separera föremål som strumpor, underkläder och andra mindre tillbehör. Detta gör det lättare att hitta det du behöver. De håller också dina lådor städade och förhindrar att olika saker blandas ihop. 

Håll din garderob ren: Försök verkligen hålla efter din garderob när du organiserat den. Damma eller dammsug och torka av hyllorna med en fuktig trasa (gärna en gång i månaden). Precis som mycket annat så mår inte kläder bra av damm.  

Att organisera garderoben är jobbigt men det kommer att vara värt mödan. Genom att rensa, kategorisera och maximera ditt utrymme kan du skapa en garderob som är funktionell och mer effektiv. Det kommer spara dig så mycket tid i längden! Använd dessa tips för att komma igång och anpassa dem efter dina specifika behov.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar