12 saker att ha i åtanke innan du handlar möbler till hemmet

by Redaktionen

Att köpa möbler till ditt hem är en stor investering och därför är det är viktigt att du väljer möbler som är både funktionella och snygga. Med så många alternativ att välja mellan kan det kännas som en omöjlighet att ens veta var man ska börja. Här är några viktiga faktorer att tänka på när du köper möbler till ditt hem

Plats

Innan du börjar att handla är det viktigt att ta mått på rummet och bestämma var möblerna ska stå. Tänk på storleken och formen på möblerna du behöver för att få plats i rummet och se till att det finns tillräckligt med utrymme för trafikflöde och funktionalitet.

Stil

När du väljer möbler rekommenderar vi att du tittar på den övergripande stilen i ditt hem. Föredrar du en traditionell eller modern look? Vilka färger och mönster gillar du? Se till att möblerna du väljer passar in i ditt hems övergripande estetik.

Bekvämlighet

Komfort är en nyckelfaktor när du väljer möbler särskilt när det kommer till soffor och fåtöljer – för dessa kommer du använda regelbundet och sitta länge i på kvällarna .Se till att verkligen provsitta möbeln innan du köper. Tänk på faktorer som fasthet, stöd och dämpning.

Kvalitet

Att investera i möbler av hög kvalitet kan spara pengar i längden eftersom de håller längre och kräver mindre underhåll. Leta därför efter möbler gjorda i robusta material. 

Funktionalitet

Fundera på hur möblerna kommer att användas i ditt hem. Behöver du en bäddsoffa för gäster? Ett matbord som kan byggas ut så att fler får plats? Se till att möblerna du väljer är funktionella och uppfyller dina specifika behov.

Pris

Möbler kan vara dyra men det finns alternativ i varje prisklass. Sätt upp en budget innan du börjar leta efter möbler och se till att hålla dig till den. Överväg (om möjligt) att investera i möbler av högre kvalitet för pjäser som kommer att användas ofta och under fler timmar i streck, som exempelvis en TV-soffa.

Miljö och hållbarhet

Hållbarhet blir en allt viktigare faktor för många konsumenter. Det kan därför vara en idé att ta reda på var möbeln tillverkats, vilka material som använts och om det finns några specifikationer på hur hållbara och miljövänliga de är. 

Underhåll

Vissa möbler kräver mer underhåll än andra. Fundera på hur mycket underhåll möblerna kommer att kräva av dig och om det är något som du kan tänka dig att lägga tid på. 

Mångsidighet

Mångsidighet är viktigt för möbler som kan tjäna flera syften eller användas i olika rum. Leta efter möbler som enkelt kan flyttas och användas på olika sätt.

Lagring

Förvaring är viktigt för att hålla ditt hem organiserat och krångligt. Därför kan det vara en bra idé att köpa möbler med inbyggd förvaring som ottomaner och sängramar med förvaring under sängen.

Skala

Tänk på skalorna i rummet och jämför med möbeln som du vill köpa. Stora möbler kan lätt ta över små rum och få dem att kännas röriga och mindre, medan små lätt kan försvinna i stora rum. 

Belysning

Belysning kan ha stor inverkan på hur möbler ser ut i ett rum. Tänk på hur belysningen i rummet kommer att påverka möblernas färg och struktur och se till att möblerna ser bra ut i både naturligt och artificiellt ljus.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar