fbpx

Kan man bygga utemöbler av lastpallar?

by Redaktionen

Träpallar används till att transportera varor och produkter och de kasseras ofta efter användning. Men med lite kreativitet kan dessa pallar förvandlas till vackra och funktionella utemöbler

En av de största fördelarna med att använda pallar för att bygga utemöbler är att de är lättillgängliga och ofta gratis. Du kan faktiskt hitta dem lite var som helst. De är också hållbara, starka och tål att vara utomhus vilket gör dem till utmärkta utemöbler. 

Innan du påbörjar ett DIY-projekt är det viktigt att överväga säkerhetsåtgärder. Pallar kan ha vassa kanter och stickor så det är viktigt att bära skyddshandskar och använda lämpliga verktyg när du arbetar med dem. Det rekommenderas också att du slipar av pallarna före användning för att få bort eventuella ojämna kanter och stickor.

När man bygger utemöbler av pallar är möjligheterna oändliga. Pallar kan förvandlas till bänkar, bord, stolar och till och med gungor. Nyckeln till att bygga funktionella och attraktiva utemöbler av pallar är att ha en tydlig designplan och att använda rätt verktyg.

Att bygga utemöbler av pallar är också ett hållbart och miljövänligt alternativ, eftersom du återanvänder en vara som annars skulle skickas till tippen. Dessutom är det ett mycket kostnadseffektivt alternativ jämfört med att köpa utemöbler från en butik.

Det finns dock vissa begränsningar för att bygga utemöbler från pallar. För det första kommer pallarna i olika storlekar och former, vilket kan göra det utmanande att skapa enhetliga möbler. För det andra kan det vara tidskrävande att demontera och förbereda pallarna för användning. Slutligen är inte alla pallar lämpliga för användning, och det är viktigt att se till att pallarna som används för utemöbler är fria från kemikalier och gifter som kan vara skadliga.

Så bygger du en enkel utesoffa av lastpallar

Material:

Tre pallar

En elektrisk skruvdragare

Skruvar

Madrass av skumgummi

Kuddar

Instruktioner:
Välj vilken pall som ska vara ryggstödet och lägg den åt sidan.
Stapla de återstående två pallarna ovanpå varandra för att skapa en bekväm sitthöjd.
Förborra hål för skruvarna, för att förhindra att pallen spricker, och skruva sedan ihop de två pallarna. 
Placera den tredje pallen bakom soffans sits och fäst ryggstödet på den med skruvar. För skönare sittkomfort, lägg på en skumgummimadrass på sitsen och sen kuddar i olika färger och stilar.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar